Elveszett Budapesten egy amerikai kisfiú

2018.12.31. 09:58

Egy eltévedt amerikai kisfiúnak próbált segíteni a Készenléti Rendőrség egyik munkatársa abban, hogy megtalálja a szüleit a budapesti forgatagban - számolt be az esetről a honlpaján a rendőrség.

Vasárnap délután 5 órakor a Belügyminisztérium objektumőreként teljesített szolgálatot a Készenléti Rendőrség egyik munkatársa, miközben egy 10-12 év körüli fiúra lett figyelmes a Széchenyi téren, aki a járda szélén megszeppenve állt, és a forgalmat figyelte.

A törzszászlós odalépett a kisfiúhoz, hogy megkérdezze, mi a baj, segíthet-e valamiben. Az elkóborolt gyerek angolul beszélt és elmondta, hogy 11 éves és Amerikából érkezett szilveszterezni a szüleivel. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy hol, melyik szállodában laknak.

A hotelről csak annyit tudott, hogy egy kávézó mellett van, és az ablakából látszik egy jégpálya a karácsonyi vásárban, amely egy hatalmas templom mellett van.

Mintha a "Reszkessetek betörők!" című filmben történt volna. Csak ezúttal a "kis Kevin" Budapesten vesztette el a szüleit.Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

A rendőr körbejárta a fiúval a Bazilikánál a karácsonyi vásár mellett található hoteleket, hátha felismeri a szállodájukat. Miután egyik hotelt sem találta ismerősnek a gyerek, visszamentek a Belügyminisztérium épületébe. Időközben az V. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezett a kisfiú édesapja, így 19 órakor már együtt hagyták el az épületet, azaz ismét együtt lehetett az amerikai család.