Több tűz is volt szilveszterkor

Vágólapra másolva!
Rinyaszentkirályon egy családi ház ablakába csapódott petárda, amitől meggyulladt a függöny. Érden egy tető égett, Terézvárosban erkélyen tárolt dolgok kaptak lángra. Országszerte 25 tűzesetet okozott valamilyen protechnikai eszköz. Nehéz éjszakája volt a tűzoltóknak. 
Vágólapra másolva!

Az év utolsó napján 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a tűzoltókat.

- mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Rinyaszentkirályon egy petárda egy családi ház ablakában landolt és gyújtotta meg a függönyt. Budapest VI. kerületében erkélyre esett egy tűzijáték és meggyújtotta az ott tárolt tárgyakat.

Több nagyobb tűz is volt, amelyek nincsenek összefüggésben a tűzijátékokkal. Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű melléképület Lajoskomáromban. A tűz a mellette lévő családi ház tetőszerkezetére is átterjedt. A sárbogárdi hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Senki nem sérült meg.

Állatok pusztultak el

Lángra kapott egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű, csirketartásra használt épület hétfő éjjel Vasszécsenyben, a Dózsa György utcában. A helyszínre a szombathelyi, a sárvári és a körmendi tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.

A tűzben az épület megsemmisült, a benne lévő húszezer naposcsibe elpusztult.

Kedd reggel Budapest XVIII. kerületében a Brigád utcában egy családi ház több szobája is teljes terjedelmében égett. A budapesti tűzoltók oltás közben egy idős asszony holttestére bukkantak. Egyelőre vizsgálják, mi okozhatta a tűzet.