Bajkai: Tudjunk alkotni, eredményeket létrehozni

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt gyermekkoráról, munkájáról, arról, hogy mi a különbség az ügyvédi és a politikusi munka között.
Vágólapra másolva!

A politikus a 2018-as évet értékelve elsőként a gyermeke megszületését említette a legörömtelibb pillanatként. Mellette megemlítette azt is, hogy számára jelentős volt az is, hogy 2018. áprilisában az Országgyűlés tagja lett, pártja országos listájáról. Sajnos egyéniben nem sikerült mandátumhoz jutnia, Budapest 5. választókörzetében, noha sokak véleménye szerint az egyik legerősebb kampányt folytatta le.

A képviselő beszélt a szüleiről, az édesanyja Gomba községben takarította a helyi katolikus templomot, így sikerült egy pici szolgálati lakáshoz jutnia, ide született Bajkai István is, akinek a családja a katolikus parókián élt. Mint megjegyezte, ezért minden alkalommal, amikor belép ebbe a templomba, akkor elsőként az édesanyja, annak az igen nehéz munkája jut az eszébe.

Már azért is, mert mint megjegyezte, az édesanyja egy kemény asszony volt, akinek nagyszerű volt a humora, de mellette mindenkinek megmondta a véleményét, ő olyan volt, hogy őszintén csak azt mondta világéletében, amiben hitt. Politizált is a maga módján, mert látta a kádári Magyarország igazságtalanságait, ám sajnos azt nem élhette meg, hogy a gyereke az immár demokratikus Országgyűlés képviselője lett.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.