Tovább nőtt a hivatásos állományú rendőrök bére

Rendőrségi sajtótájékoztató, Szent István tér, 2018.11.28.
Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a 2015-ben indított rendvédelmi béremelés ötödik ütemének megfelelően január 1-től átlagosan újabb 5 százalékkal nőtt az arra jogosult hivatásos állományú rendőrök fizetése.
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly azt mondta, ezzel átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére 2015 óta:

  • Az emeléssel egy 10 éves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező főnyomozó bére a 2015-ös 302 ezer forintról mostanra 471 ezer forintra nőtt.
  • Egy 15 éves szolgálattal és középfokú végzettséggel rendelkező tiszthelyettes járőrvezető bére 215 ezer forint helyett 336 ezer forint lett.
  • Egy 10 éves szolgálati viszonnyal rendelkező középfokú végzettségű tiszthelyettes helyszínelő bére pedig 250 ezer forintról 342 ezer forintra nőtt.
A rendőrség munkájának is köszönhetően Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa Fotó: Polyák Attila - Origo

Az államtitkár azt is mondta, hogy az Országgyűlés döntése alapján 2022. december 31-ig a rendőröket szabadidő vagy díjazás illeti meg a túlóráért. Valamint továbbra is van mód teljesítményjuttatás kifizetésére,

amire a kormány 12 milliárd forint forrást biztosított.

Kontrát Károly szerint az elmúlt években a rendőrség létszámban, eszközökben, járműparkban és hatékonyságban is sokat fejlődött.

– mondta.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

A rendőrség munkájának is köszönhetően

Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa,

csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, nőtt a felderítések száma, és a tömeges bevándorlás kezdete óta sikeresen védik a határokat.