Az ellenzék az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg

2019.01.03. 11:44

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy az ellenzék az ápolási díjjal kapcsolatban is színjátékot űz, hiszen egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg annak 15 százalékos emelését, pedig az ügy több mint 50 ezer embert érint. 

Nyitrai Zsolt kormánypárti képviselő hiteltelennek és kétszínűnek nevezte az ellenzéket, amelyre szerinte nem számíthatnak a magyar emberek. Felidézte, hogy az Országgyűlés decemberi utolsó ülésnapján sem a Jobbik, sem az MSZP, sem a Párbeszéd, sem az LMP soraiban nem volt egyetlen képviselő, aki támogatta volna az ápolási díj megemelését.

Nyitrai szerint az ellenzéknek ugyanis nem a családok segítése, a rászorulók felkarolása a fontos, hanem csak a belső hatalmi harcok, a botrány és a balhé. 

Az ellenzék csak a botrányban és balhéban érdekeltForrás: MTI/Máthé Zoltán

A kormánypártokra azonban számíthatnak az emberek, hiszen ahogy a miniszterelnöki megbízott fogalmazott, mi ott voltunk, és megszavaztuk az ápolás díj 15 százalékos emelését január 1-jétől, és az új ellátási formát, a gyermekek otthongondozási díjának bevezetését is. 

Nyitrai szerint a társadalmi egyeztetések részeként a javaslatot komoly tárgyalások előzték meg a civil szervezetekkel és az érdekképviseletekkel, hozzátéve, hogy fontos ügyről van szó, hiszen az ápolási díj több mint 50 ezer embert, a gyermekek otthongondozási díja pedig több mit 17 ezer családot érint.