Hét szállodában is hazudott egy szolnoki csaló

Vágólapra másolva!
A 47 éves férfi több balatoni szálloda személyzetét is átverte, majd fizetés nélkül távozott. Minden esetben egy Svédországban élő üzletembernek adta ki magát, akinél csak olyan valuta volt, amit nem fogadtak el a szállodákban.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly áprilisban, Cegléden kezdte meg a csalássorozatot, ahol 4 napot töltött egy szállodában. Nem fizette ki a 42 ezer forintos számláját. Ezek után a Balaton partra utazott, ahol összesen 5 szállodában verte át a személyzetet.

Nem fizetett a szobáért Szántódon, Zamárdiban, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn és Balatonalmádiban sem.

A legnagyobb kárt Balatonlellén okozta, ahol egy 143 ezer forintos csekket hagyott maga után.

A csaló mindig azt hazudta, hogy Svédországban élő üzletember, akinél csak olyan valuta van. amit nem fogadnak el a szállodákban.

Többnyire cseh és svéd koronáról volt szó. Mindig megígérte, hogy átváltja a pénzt és kifizeti a számlát, de soha nem tette meg.

Ezután az ország másik végébe utazott. Egy hajdúszoboszlói szállodából is lelépett fizetés nélkül, majd egy szolnoki panzióban akart kivenni egy szobát. Ez lett a veszte.

Mivel a recepciós folyamatosan figyelte a rendőrségi körözéseket, felismerte a csalót.

Ő hívta a rendőröket, akik helyben elfogták a férfit, majd letartóztatták. Az ügyészség börtönbüntetést javasol és azt, hogy tiltsák el a közügyektől. Az új Btk. szerint ha a férfi beismeri a tettét, 2 év 2 hónap börtönnel megúszhatja tárgyalás nélkül.