Gyorsított eljárásban elítélték a garázdálkodó afgán migránst

2019.01.03. 16:28

Gyorsított eljárásban, jogerősen közmunkára ítélte a bíróság azt az afgán migránst, aki szilveszter éjjel egy magyar párt bántalmazott Budapesten a Keleti pályaudvarnál.

A Fővárosi Főügyészség közleményben tudatta: a 24 éves, nem magyar állampolgár férfi 2018. december 31-én a késő esti órákban - részegen - a VIII. kerületi Baross téren meglökte a buszmegállóban együtt várakozó férfit és nőt, majd szóváltásba keveredett velük. A vádlott a párt arcon ütötte, mire a férfi visszaütött.

A pár buszra szállt, azonban a migráns követte őket, és a buszon tovább szidalmazta őket.A busz vezetője a VII. kerületi Thököly úton megállt, és az agresszíven viselkedő afgánt felszólította, hogy szálljon le a buszról.

A migráns nem engedelmeskedett, több embert meglökött, továbbá a busz szélvédőjét is megrongálta. A buszban több százezer forintos kár keletkezett.

A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták.

A férfit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség garázdaság és rongálás miatt gyorsított eljárásban - az elfogásától számított harmadik napon - bíróság elé állította.

A tárgyaláson az afgán migránst bűnösnek nyilvánították, és 180 óra közérdekű munkára ítélték.Az ítélet jogerős - olvasható a közleményben.