Nyolc évre ítélték a szerb kábítószercsempészt

Vágólapra másolva!
Harminc grammnyi marihuanát akart Magyarországra csempészni egy szerb férfi, még két éve, Röszkénél, de lebukott, amikor a pénzügyőrök átvizsgálták az autóját. A Szegedi Törvényszék 8 év börtönre ítélte, emellett 8 évre Magyarország területéről is kiutasította. A férfi, az ügyvédje, és az ügyész is fellebbezett az ítélet ellen, az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. Ma hirdettek ítéletet. Ez már jogerős.
Vágólapra másolva!

A szerb férfi 2017. augusztus 10-én este jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen szerbiai cégének autójával. Sofőrként dolgozott nekik.

A pénzügyőröknek azt mondta, nem hoz olyan árut, amit be kellene jelentenie, de a vámosoknak feltűnt, hogy nagyon feszülten viselkedik, ezért átvizsgálták az autóját.

Az első ülések alatt kialakított rekeszekből 46 csomag 30 gramnnyi marihuanát került elő.

A férfi tudta jól, hogy az autóban kábítószer van, és azért hozta Magyarországra, hogy azt Nyugat-Európába vigye tovább.

A csempészt bíróság elé állították. A Szegedi Törvényszék elsőfokon 8 év börtönre ítélte. A döntés ellen a férfi és ügyvédje enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, amely végül helybenhagyta a korábbi ítéletet.

A drogcsempész jogerős büntetése 8 év börtön és 8 év Magyarország területéről kiutasítás lett.

Az ítélet jogerős.