A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat

2019.01.04. 12:45

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken Budapesten újságíróknak elmondta, hogy a nyugdíjasok idén is számíthatnak a kormányra, amely azt vallja, hogy a gazdasági növekedés eredményeiből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. 

A kormánypárti politikus kijelentette, a kormánypártok ebben az évben is vállalják, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét, illetve azt szeretnék, ha a magyar gazdaság elmúlt években elért eredményeiből részesülnének a nyugdíjasok is, hiszen ők azok, akik az elmúlt évtizedekben keményen dolgoztak ezért az országért.

A képviselő szerint a Gyurcsány-kormány idején az idősek csak megszorításokra számíthattak, hiszen a szocialisták elvették a 13. havi nyugdíjat, a balliberálisok kormányzásuk idején elértéktelenítették a nyugdíjakat, és megdrágították az életet, háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére az alapvető élelmiszerek áfáját, és mindezeken felül kórházi napidíjat és vizitdíjat is akartak fizettetni az emberekkel. 

A Gyurcsány-kormány idején az idősek csak megszorításokra számíthattakForrás: MTI/Honéczy Barnabás

Duna Mónika hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok továbbra sem számíthatnak az ellenzéki pártokra, hiszen azok nem támogatják a kormány nyugdíjasok életét megkönnyíteni igyekvő intézkedéseit. Példaként említette a nyugdíjprémiumot és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.