Lebukása után hallgatásba menekült a sorosista ellenzék

MOLNÁR Zsolt; GRÉCZY Zsolt ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ átmászik a kerítésen demonstráció ellenzéki képviselő kormányellenes tüntetés Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY tüntet tüntető Budapest, 2018. december 17.
Gréczy Zsolt, a DK-s országgyűlési
Budapest, 2018. december 17. Gréczy Zsolt, a DK-s országgyűlési képviselő átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területről Molnár Zsolt MSZP-s képviselő (b) segít neki. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Miután csúnyán lebuktak, bujkálásba menekültek Soros György álcivil szervezetei és a velük karöltve haladó ellenzéki pártok. Mint arról az Origo elsőként beszámolt, december 30-án egy titkos találkozón egyeztetettek különféle álcivil szervezetek és az ellenzéki pártok képviselői, hogyan kellene megszervezni a kormányellenes tüntetéseket. Az ellenzéki szájzárat Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke törte meg, aki elismerte a találkozó megtörténtét.
Vágólapra másolva!

Teljes bujkálásba menekültek az elmúlt hetek tüntetésszervezői, miután az Origo egy dokumentum alapján bemutatta, hogy kik és milyen elvek mentén szervezik az úgynevezett spontán tüntetéseket. Egy tavaly december 30-i titkos tanácskozásról készült emlékeztetőből világosan kiderült, hogy

a demonstrációk előkészítésében nagyon komoly szerepük van Soros György álcivil szervezeteinek.

Velük szövetségben pedig balliberális és nyíltan antiszemita alakulatok is beszálltak a szervezésbe.

Miután bemutattuk a dokumentum részleteit, az alábbi kérdéseket küldtük el a pártoknak és a különféle szervezeteknek: Miről egyeztettek az ellenzéki pártok? Mi került szóba? Miért vettek részt a megbeszélésen Soros György civil szervezetei? Kérdéseinket a következő szereplők kapták meg:

  • DK-sajtóosztály (továbbiakban: SO)
  • Jobbik-SO
  • Kálló Gergely (Jobbik)
  • Liberálisok-SO
  • Lehet Más a Politika-SO
  • Momentum-SO
  • MSZP-SO
  • Heringes Anita (MSZP)
  • Párbeszéd-SO
  • Hallgatói Szakszervezet
  • Magyar Szakszervezeti Szövetség
  • Humán Platform
  • Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet
  • Szociális Ágazatban Dolgozók
  • Főnix Mozgalom
Miután lebuktak, a sorosista ellenzék nagy része hallgatásba menekült Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kávézás és beismerés

Eddig egyedül csak Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének a vezetője reagált megkeresésünkre, de a kérdésünkre választ tőle sem kaptunk. Csak meghívott minket egy kávéra, ha a szociális ágazatot érintő témában kérdeznénk őt.

A többiek bujkálásba menekültek a lebukás után.

Meglepő módon Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az Echo TV csütörtök esti műsorában elismerte, hogy volt titkos egyeztetés. Azt állította, hogy természetes, hogy egy olyan tüntetésen, amelyen részt vesznek civil szervezetek, ellenzéki pártok, van egy koordinációs megbeszélés. Azt részletesen azonban nem fejtette ki, hogy miért éppen ezen szervezetekkel kell egyeztetniük, s miért ennyire részletesen.

Spontánnak hazudott tüntetések

Mint arról korábban beszámoltunk, még tavaly december 30-án tartottak titkos megbeszélést az elmúlt hetek kormányellenes tüntetéseinek szervezői Budapesten, hogy az e heti tüntetésekről egyeztessenek. Az Origo birtokába került dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy a tüntetések mögött szinte kizárólag a Soros Györgyhöz köthető szervezetek állnak.

A megbeszélésen nem meglepő módon a hazai bevándorláspárti ellenzék is részt vett

– Gyurcsány DK-jától természetesen a Jobbikig.

A budapesti forgalom megbénítása, egy kis tarhálás a juhászpéteri szellemben, spontánnak hazudott tüntetések szervezése és a Soros György szervezetei által követelt intézkedések propagálása – így lehet összefoglalni, hogy milyen elvek mentén mennek utcára ismét a decemberi demonstrálók.