Soros újabb megbízható emberét leplezte le a Figyelő

Krékó Péter Political Capital
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A New Wave Media Group Kft. megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő jogát azzal, hogy az általa kiadott origo.hu nevű online sajtótermékben 2019. január 4. napján megjelent „Soros újabb megbizható emberét leplezte le a Figyelő" című cikkben valótlanul híresztelte, hogy a felperes az egyik szereplője volt egy olyan brit pszichológiai hadviselési akciónak, amely gyakorlatilag egy titkosszolgálati eszközökkel, uniós országokban végrehajtott akció volt.

Legalább 50 médianyilatkozatban, illetve tucatnyi konferencián sarazza Magyarországot Krekó Péter, a Political Capital elemzője, akinek a cége a Gyurcsány-kormány idején közel félmilliárd forint értékben nyert el kormányzati kommunikációs tendereket.

A Figyelő összegyűjtötte Krekó Péter, a Political Capital elemzőjének Twitter-bejegyzéseit, és megállapította, hogy legalább 50 médianyilatkozatban, illetve tucatnyi konferencián próbálta meg lejáratni Magyarországot. Kis tartalmi elemzés után látható, hogy Krekónak, mint a viccbeli Mórickának, mindenről ugyanaz a pár dolog jut az eszébe: diktatúra, orosz befolyás, álhírek, összeesküvés-elméletek – írta a portál.

Kiemelték, hogy Krekó azokat a liberálisokat követi, akik rögtön a zsűribe ülnek, és ők határozzák meg azt, hogy mi minősül álhírnek, és mi nem. Így könnyű! – mondhatnánk, ha nem ismernénk a nemrég elhunyt Udo Ulfkotte könyvét, amelyben

az oknyomozó újságíró pontról pontra leírta, hogy minden média manipulál, ám legfőképpen a néhány oligarcha és konszern kezében lévő nyugati mainstream média

– olvasható a Figyelő internetes oldalán.

Krekó Péter, a Political Capital elemzője Forrás: Facebook

A Figyelő szerint Krekó Péter munkássága és Soros György filantrópnak hazudott törekvései a Soros-terv 2.0 mentén is találkoznak. A hazai Soros-hálózat vezető emberei még tavaly tavasszal – szintén egészen véletlenül –

a Political Capital munkatársaival tartottak munkaértekezletet a New Pact for Europe-ról.

Ezt a tervet decemberben az a 2010-ben és 2014-ben is látványosan megbukott Bajnai Gordon mutatta be, akit a Soros-hálózat (a parlamenti bohócellenzék tehetetlensége miatt) láthatóan politikailag újrahasznosítana.

A Figyelő azt is felidézi, hogy az Anonymus-csoport által leleplezett titkos brit pszichológiai hadviselési akciónak – gyakorlatilag egy titkosszolgálati eszközökkel uniós országokban végrehajtott akciónak – Krekó Péter az egyik magyar szereplője. Sem Krekó, sem a Political Capital nem cáfolta ezt eddig.

A cikk megjelenése után Krekó Péter Facebook-oldalán személyeskedésbe kezdett, és a felmerült kérdésekre nem adott semmilyen magyarázatot.

Ez volt 2010 előtt

A Political Capital-csoportnak (PC) jutott 2006 és 2010 között a legtöbb megbízás a Gyurcsány Ferenc, illetőleg a Bajnai Gordon vezette balliberális kormányok időszaka alatt a kommunikációs tanácsadás területén. Az is kiderül, hogy a korábban napvilágot látott, 432 milliós összegnél ebben az időszakban valójában 38 millióval többet tehetett zsebre a Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián nevével fémjelzett cég.