2019. júliusig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt, most végre az is kiderült, miért. 

A sportoló szervezetében még 2018. január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen találtak tiltott szert. Az illetékes bizottság tavaly áprilisban elfogadta a sportoló érvelését, mely szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra viszont nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, továbbá bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét.

Az Athletics Integrity Unit, egy, a sportolók doppingeseteit listázó hivatalos oldal nyilvántartásából most kiderült, kokain miatt bukott meg Pars Krisztián. 

Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak” – mondta Pars korábban, a doppingfegyelmi tárgyalást követően.

Pars Krisztián kalapácsvetőForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során. A rám váró másfél éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát, és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem” – mondta el még áprilisban a kétszeres Európa-bajnok.

Miután a sportoló vizeletében talált kokain kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak, a bizottság 2019 júliusáig tiltotta el Pars Krisztiánt mindennemű sporttevékenységtől. Pars Krisztián eltiltása 2019. július 12-én jár le. Addig nem indulhat el semmilyen versenyen, és edzeni is csak egyedül tud.