A közös, migránspárti EP-lista bejelentésével elkezdődött az ellenzék európai parlamenti kampánya – mondta az Origónak Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, aki ironikus Facebook-bejegyzésében minősítette a hétvégi nagy ellenzéki összeborulást. 

Az Origo telefonon érte el Deutsch Tamást, akit legfrissebb Facebook-bejegyzésével kapcsolatban kérdeztük. Írásában a Tóth Bertalan szocialista pártelnök által szombaton felvetett közös, ellenzéki, bevándorláspárti listát minősítette. 

A Gyurcsány-Jobbik-Szél-Hadházy-MSZP-LMP-Momentum-Párbeszéd és a többi, és a többi összeborulással végre megvalósul Soros György régóta dédelgetett álma, közös a bevándorláspárti tábor, közös a bevándorláspárti zászló, közös a bevándorláspárti lista.Legyen már Sargentini a listavezető!...És a közös jelmondat pedig:Hajrá, Soros-terv, hajrá, ellenzék!Lécci, lécci, lécci! Ennyi

– írta Deutsch Tamás.

Minden, ami migránspárti!

Tőről metszett bevándorláspárti ellenzéke van a magyar kormánynak

– mondta a fideszes EP-képviselő. 

Brüsszelben minden egyes alkalommal, minden egyes olyan előterjesztést támogattak, ami elősegíti a migrációt

– magyarázta. Ilyenek voltak

  • a migránsvízummal,
  • a határvédelem jogával,
  • a tömeges migráció legalizálásával,
  • az NGO-k pénzügyi támogatásával kapcsolatos előterjesztések.

Deutsch Tamás hozzátette, nemcsak Brüsszelben, hanem hazai színtéren is hasonlóan cselekszenek ezek a pártok. Felidézte, a bevándorláspárti álláspontot képviselték a fizikai határzár, a jogi határvédelem, a Stop Soros esetében is, és nem szavazták meg a betelepítési kvótát megakadályozni kívánó alkotmánymódosítást sem.

Deutsch Tamás: Tőről metszett bevándorláspárti ellenzéke van a kormánynakForrás: Facebook

Megvalósulhat Soros György régóta dédelgetett álma

Az európai parlamenti képviselő Tóth Bertalan szombati bejelentését, miszerint az ellenzéknek nemcsak az önkormányzati választásra, hanem a májusi EP-választásra is egységet kell teremtenie, úgy értékelte, hogy 

az ellenzék elkezdte az európai parlamenti választási kampányát, egy közös bevándorláspárti listát állíthatnak.

Deutsch Tamás emlékeztetett: a holnapi brüsszeli ellenzéki tüntetésre, amelyet Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő szervezett, a felszólalók között pedig ott van 

Judith Sargentini, a bevándorláspártiak „ikonikus alakja” aki ezzel bebizonyítja, hogy nem mondott igazat, amikor jelentésekor azt állította, hogy független.

Éppen ezért Sargentini a magyar ellenzéki pártok közös listavezetője is lehetne akár. Hiszen – mint bejegyzésében is fogalmazott – közös a bevándorláspárti tábor, közös a bevándorláspárti zászló, közös a bevándorláspárti lista.

Itt tudja elolvasni Deutsch Tamás posztját, az egyesült, bevándorláspárti ellenzékről: