Kudarcba fog fulladni az ellenzéki előválasztás

2019.01.07. 12:02

Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa volt hétfőn az M1 aktuális csatorna vendége, ahol az ellenzéki előválasztással kapcsolatban kifejtette: már most kezd kifulladni az akció, melynek célja egyébként az, hogy Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt kihívója legyen az őszi önkormányzati választások alkalmával.  

Deák Dániel szerint az előválasztásnak nincs bejáratott metódusa, ezért nagy valószínűséggel "totális érdektelenséggel" fogadják a fővárosiak.

Hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok jelöltjei nagyon szűk társadalmi csoporthoz szólnak, emellett városvezetési tapasztalattal sem rendelkeznek.

Horváth Csaba, az ellenzéki előválasztás egyik "erőltetője"Fotó: Bielik István - Origo

A politológus szerint az ellenzéki oldal politikusai gyakran egységről beszélnek, miközben várhatóan a májusi európai parlamenti választáson is külön fognak indulni. Úgy vélte, hogy a későbbiekben az előválasztás kudarca is konfliktusforrás lesz az ellenzéki oldalon. Szerinte a pártok legalább 100 ezer emberre számítanak, de kizárt, hogy ekkora érdeklődés legyen.