„Méltatlan és gyáva dolog a plakátok összemázolása” – vélekedett nem is olyan régen Z. Kárpát Dániel, a párt parlamenti képviselője. Az ellenzéki tüntetések hevében nagyot fordult a párt álláspontja a kérdésben, immár plakátrongálásra buzdítják szimpatizánsaikat. 

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője arra szólította fel a szombati, kudarcba fulladt tüntetés résztvevőit, hogy a hamarosan induló kormányzati plakátkampány hirdetési felületeit festékszórókkal és más egyéb módon firkálják össze, és obszcén kifejezésekkel és utalásokkal értékeljék a kormány tevékenységét – írja a Magyar Idők.

Ezt azért is volt furcsa egy jobbikos politikus szájából hallani, mert nem is olyan régen még teljesen más álláspontra helyezkedtek a kérdésben.

Korábban gyáva és méltatlan dolog volt összefirkálni a plakátokat 

Tavaly februárban, amikor feketére festették a Jobbik több hirdetési felületét, Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője azt találta mondani, hogy

méltatlan és gyáva dolog a plakátok összemázolása.

Nincs vége a sornak, múlt év júliusában Staudt Gábor, exjobbikos honatya emelt szót a jelenség ellen, és levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a probléma kapcsán. Talán a legerősebb gondolatokat Szilágyi György, ex-MIÉP-es, jelenlegi jobbikos politikus prezentálta, aki kiemelte, hogy nem tartja jó dolognak a plakátrongálást.

Azt szeretném, ha egy olyan országban élnénk, ahol nyugodtan ki lehet tenni a véleményeket, és senki nem rongálja meg azokat, hiszen a plakátok azért vannak, hogy az embereknek üzenjenek a politikai szervezetek 

– fogalmazta meg a mostanival szöges ellentétben lévő üzenetet a parlamenti „pofán baszás” belengetésével országos hírnevet szerző politikus. Még korábban, 2015 nyarán pedig Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője nevezte eltúlzottnak a baloldal buzdítását a bevándorlásról szóló óriásplakátok megrongálására. 2014 márciusában Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke panaszkodott arról, hogy „feltűnően lassan sikerül csak javítani az utángyártott” plakátokat. A vloggerkedésre a fejét adó politikus „gőzerővel” folyó hisztériának nevezte a hirdetőfelületeik sorozatos rongálását.