Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint, ha majd választaniuk kell a magyaroknak a májusi európai parlamenti választáson, akkor lesz egy közös ellenzéki, gyakorlatilag Soros-lista, és lesz egy másik, a Fidesz-KDNP nemzeti listája.

Hidvéghi Balázs az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a kormánypártok számára Magyarország védelme, a magyar érdek képviselete lesz az első.A politikus a Radikális Európai Demokraták „Stop Orbán” címmel tartott keddi, brüsszeli tüntetését kampányrendezvénynek nevezte, és úgy fogalmazott: Soros György mozgatja kívülről a magyar ellenzéket. Az esemény fő szónoka, Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő pedig szerinte az üzletember egyik legmegbízhatóbb szövetségese.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójaForrás: MTI/Máthé Zoltán

A magyar ellenzék egy az egyben beállt a bevándorláspárti táborba, megszavazott minden, a bevándorlást elősegítő döntést az EP-ben – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
A választás fő kérdése, hogy milyen mértékben akarják megőrizni Európát a nemzetek Európájának, vagy mennyire engedik át ezt egyfajta új világképnek, multikulturális, migrációs iránynak. Az az érdek, amelyet az ellenzék szolgál, szerintük ellentétes az ország érdekeivel.