Hihetetlen: 9 millió forintot hagytak el egy év alatt az utasok a BKV-n

bkv talált pénztárcák
Ilyen ládákba gyűjtik a pénztárcákat és iratokat.
Vágólapra másolva!
Rengeteg pénzt, és sok furcsa talált tárgyat őriznek a BKV erre szakosodott részlegén. Eddig 400 ezer forint volt a legnagyobb talált összeg egyben - írja honlapján a Ripost.
Vágólapra másolva!

Sok pénzt hagytak el a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) járatain egy év alatt. A talált pénzből 3 millió forint még várja jogos tulajdonosait.

– tudta meg a napilap a közlekedési vállalat tájékoztatási osztályától.

A talált tárgyak osztályán havonta több ilyen polc is megtelik. Forrás: Ripost

Rengeteg pénztárcát találnak

Persze ez nem egy utastól származik, hanem összesen több száz ember hagyott el ennyit. Voltak nagyobb fogások is. Korábban

volt egy férfi, aki közel 400 ezer forintot hagyott el egy táskában.

Ha egy utas lead egy talált pénztárcát, sok esetben a tulajdonos adatai, bankkártyái és igazolványai is benne vannak, így a BKV meg tudja találni. Arról persze nincs információjuk, hogy hány nem becsületes megtaláló tette el a buszon, metrón, villamoson gazdátlanul hagyott pénztárcát...

Ilyen ládákba gyűjtik a pénztárcákat és iratokat. Forrás: Ripost

Van, aki műfogsort hagyott el

Nem csak pénzt felejtenek fent a járatokon, a hétköznapi tárgyakkal egy egész termet töltenek meg a BKV Talált Tárgy Kezelőségén. A különleges tárgyakról, amiket a járműveken találtak, többet megtudhat a keddi Ripost napilapból.

Hol keressük, ha elhagyunk valamit?

Az elhagyott dolgaink iránt telefonon a 06-1/325-5255-ös telefonszámon (1-es, 6-os menüpont), e-mailben a bkv@bkv.hu címen vagy személyesen a BKV székházával szemben levő Talált Tárgy Kezelőség irodájában lehet érdeklődni.

Ha valamit elhagytunk a buszon vagy villamoson, és leadja valaki, az valószínűleg az Akácfa utca 18.-ba kerül. Az első nap díjtalanul szerezhetjük vissza dolgainkat, utána egy vonaljegynek megfelelő összegért, azaz a 350 forintos kezelési költség fejében. De fontos, hogy hivatalos okmánnyal érkezzünk a kezelőségre. A beérkező tárgyakat a közlekedési társaság 3 hónapig őrzi, utána értékesítésre kerülnek. Ha ezután megyünk elhagyott dolgunkért, akkor az értékesítéskor kapott összeget adja át a tulajnak a BKV. Ha egy éven belül nem jelentkezik senki az összegért, akkor a BKV átutalja azt a Magyar Államkincstár részére.