Hazudtak, lebukott az ellenzék: az Országházban ők olcsóbban ehetnek a menzán

2019.01.08. 18:37

Közleményt adott ki a Miniszterelnökség a Karmelitában működő menzáról. Ellenzéki oldalon megindult a hisztériakeltés a kolostor puritán és olcsó menüsora miatt, azonban az ellenzéki képviselők két dolgot is elfelejtettek: ez nem étterem, másfelől ők olcsóbban ehetnek az Országházban. Arról nem is beszélve, hogy a Bundestag menzáján átszámítva ezer, az Európai Parlamentben 1300 forintért tudnak enni a képviselők egy menüt - sőt, Brüsszelben a menü elég gazdagnak, bőségesnek mondható. Ahogy írtuk: a magyar Parlamentben a képviselők egyébként olcsóbban tudnak menüt enni, mint a Karmelitában. Vagyis a hőbörgő ellenzéki képviselők elfelejtik, hogy ott ők mennyiért esznek.   

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

A Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt.
A nyertes pályázó havi 2,54 millió forint bérleti díjat ajánlott.

A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését - több közigazgatási intézményhez hasonlóan - ez az önkiszolgáló konyha látja el.

Az önkiszolgáló menza nem étterem.

Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.

Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.

Az Országház menüje hétfőn és kedden:

780 forintos menükForrás: Országház