Fekete-Győr: 16-17 évesen nem biztos, hogy elbírtam volna egy utcakövet

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
A Nem Izmos Emberek Pártjának vezetője a forradalomról anekdotázgatott egy lapinterjúban, amiből kiderült, 16-17 évesen nem biztos, hogy megbirkózott volna egy párkilós macskakő felemelésével és elhajításával. Nem minden az izom és az erő!
Vágólapra másolva!

Erősen forradalmi időket élnek meg egyes ellenzéki politikai aktivista körökben, éppen ezért itt volt az ideje annak, hogy az Azonnali.hu megkérdezzen valaki igazán illetékest a témában. Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére esett a választásuk, aki lelkesen anekdotázgatott a forradalmi élményeiről. Mint az interjúból kiderült, 2006-ban belecsöppent a Gyurcsány-ellenes utcai megmozdulásokba, amikor is testközelből láthatta, „hogyan működik egy népfelkelés”. „Nem volt olyan szép látvány” – tette hozzá a pártelnök, aki azóta sem annyira elkötelezett híve az ilyen jellegű felfordulásoknak, pláne, ha nem ők szervezik. Feltételezhetően azért játszódik le mindez így benne, mert egy nagyon ronda gyermekkori élmény kapcsolódik hozzá:

A Nem Izmos Emberek Pártja elnökének forradalmi vallomásából kiderült, mégiscsak igazak voltak a híresztelések, miszerint nem olyan izmos, mint kellene. Ugyanis rövid kutakodás után kiderült, hogy egy teljesen átlagos, 18 x 18 x 8 centiméteres bazalt fekete macskakő mindösszesen 5.20 kilogrammra rúg, ami azért közel sem a világvége. A Térkőmax honlapján így néznek ki a macskakő-példányok:

Forrás: terkomax.hu

Fekete-Győr András az eddigiekből teljesen logikusan következve hozzátette, nem szeretné, hogy forradalom robbanjon ki Magyarországon, de még égő autókat és holttesteket sem szeretne látni Budapest utcáin.