Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője osztott meg közösségi oldalán egy képet, amelyen a szocialista Varga Lászlóval beszélik meg a stratégiát egy kávé mellett. „Nekünk, borsodi ellenzéki képviselőknek kötelességünk fellépni megyénk védelmében” - írja a jobbikos politikus, egyértelművé téve, mi az új irány. Az ellenzéki pártok már nem is titkolják: a totális egyesítés a cél. Ahogy hallottuk tőlük: akár Gyurcsánnyal is. 

Szombat óta mindenki számára nyilvánvalóvá vált, ami eddig is sejthető volt: komoly erők dolgoznak azon, hogy - az ideológiai palettán, legalábbis állításuk szerint meglehetősen távol lévő - ellenzéki pártokat egy zászló alá tereljék be a májusi EP-választás előtt. A hétvégi ellenzéki tüntetésen Tóth Bertalan, MSZP-elnök arról beszélt, hogy meg kell teremteniük az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra. "Egy az egy ellen!" - adta ki az ukázt a szocialista párt elnöke, amire úgy ugrottak ellenzéki kollégái, mint macska a tejre, több vezető politikus nyíltan kiállt az összefogás mellett. Hétvégén az is leleplező volt, hogy Tapolcán közösen tüntetett a szocialista Mesterházy Attila, és a jobbikos Rig Lajos (igaz, több volt az ellentüntető, így lehet, hogy legközelebb meggondolják, hova mennek). Ma kiderült, nem ez volt az utolsó összeborulása az egykori radikális pártnak és a szocialistáknak. 

Borsodban is Jobbik-MSZP együttműködés

Decemberben már egy színpadon tüntettek Miskolcon, most Jakab Péter, az új-Jobbik emblematikus politikusa osztotta meg a képet, amelyen az látható, ahogy Varga Lászlóval, a térség szocialista országgyűlési képviselőjével beszéli meg a közös stratégiát egy kávé mellett.

Itt tudja megnézni a jobbikos politikus összeborulós bejegyzését:

Az ördög öreganyjával is összefognának

Szombat óta több egyértelmű jele volt, hogy a korábbi rossz viszony ellenére közösködni fognak az ellenzéki pártok Két nap sem telt el a közös, bevándorláspárti listájuk bejelentése óta, és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese egy lapinterjúban kimondta, bárkivel hajlandóak összefogni. Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is együttműködünk, ha szükséges– jelentette ki az egykori radikális párt második számú politikusa. Hasonló gondolatokat osztott meg Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója ma megjelent interjújában. A politikus „politikatörténeti pillanatként" értékelte az elmúlt időszakot (szerk.: csekély létszámú ellenzéki tüntetések). Mirkóczki azt is mondta, hogy az ellenzéki pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, valamint gyakorlatilag bocsánatot kért a balliberálisoktól az elhibázott stratégiájukért. Ez utóbbi miatt a DK-s Ara-Kovács Attila közösségi oldalán állt ki az egykori ellenség mellett, azt írva, a hibákat „jobb később beismerni, mint soha”, és 

innentől kezdve az összefogásra kell törekedni.

Nem csak Gyurcsányék udvarolnak a Jobbiknak, hanem a Párbeszéd is: Tordai Bence, a párt parlamenti képviselője egy tévéinterjúban úgy nyilatkozott, hogy a parlamentbe jutása óta azóta egyfajta BAJTÁRSIAS viszonyt érez az ellenzéki frakciók tagjai között. A „bajtárs” szót ez idáig a Jobbik használta, vezető baloldali politikus szájából még nem hangzott el.