Az M0-áson szaladgált két kutya - a rendőrök fogták be az állatokat

2019.01.10. 14:26

Szerdán délben két kutya csatangolt az M0-ás autópályán. Az állatok, bár barátságosak voltak, nehezen lehetett befogni őket, végül a rendőröknek sikerült megmenteniük őket, és visszajuttatni a gazdáikhoz.

Egy nő szerdán kora délután a közösségi médián keresztül kért segítséget két kutya miatt. Az M0-ás autópályán rohangáltak, és félő volt, hogy halálra gázolják az állatokat. A segítségkérő állítólag több állatmentőtől és a rendőrségtől is segítséget kért, de elmondása szerint azok nem tudtak segíteni. 

Végül mégis a rendőröknek sikerült befogni a két elcsatangolt kutyát.

A police.hu is is beszámolt róla, hogy az autópálya-rendőrség rendőrei dél körül figyeltek fel a két nagy testű kutyára az M0-áson.

Az állatok az autók között sétáltak, akadályozva a forgalmat, egyben elütésük közvetlen veszélye is fennállt. A rendőrök a szolgálati gépkocsival a torlódó kocsisor elejére álltak, majd megállították a forgalmat.

Forrás: police.hu

A barátságosan viselkedő kutyákat ezután befogták, majd a rendőrautó hátsó ülésére „ültetve" őket a közútkezelő szigetszentmiklósi kirendeltségére hajtottak. Itt már kennelben várták a gazdájukat, aki a közösségi médiából értesül arról, hogy a kutyák elszöktek.