Megrázó részletek a káptalanfai tragédiáról: a hajánál fogva tartotta maga elé a hároméves kislányt a gyilkos

2019.01.11. 14:38

Magából kikelve tombolt az a férfi, aki egy embert megölt, hármat pedig életveszélyesen megsebesített éjszaka a Veszprém megyei Káptalanfán. Többször meglőtte a két megsérült nőt, miközben lövöldözött, egy 3 éves kislányt tartott maga elé. Az osztrák férfi szerelmét követve jött Magyarországra, és végül megölte a lány apját, és megsebesítette a lányt, a lány anyját, és a korábban említett 3 éves kishúgát. Az Origo a családi tragédia helyszínén járt.

Többen sziréna zajára ébredetek ma reggel a csendes Veszprém megyei településen, Káptalanfán. Az egyik helyi azt mondta az Origónak, biztos volt benne, hogy valaki rosszul lett, és mentő érkezett, hiszen, ahogy fogalmaz, itt szinte soha nem történik semmi. Főleg nem olyan támadás, amelyben ketten meghalnak, hárman pedig életveszélyesen megsérülnek. Pedig ma reggel pont ez történt.

Pont ezért leginkább rendőröket lehetett látni az utcában, ott, ahol ma hajnalban egy férfit lelőttek, 40 éves feleségét és két gyerekét, egy 21 és egy 3 éves lányt pedig súlyosan megsebesítettek több lövéssel.

Forrás: MTI/Varga György

Kitört ablak, és a dulakodás nyomai. Szintén árulkodó jelek a tegnap este történtekről.

Forrás: Origo

A gyilkos, egy osztrák férfi a támadás után öngyilkos lett, előtte azonban még információink szerint a család hároméves kislányát a hajánál fogva rángatta ki az utcára, tartotta maga elé, lövöldözött és magából kikelve üvöltözött. Bent a házban pedig még korábban tüzet gyújtott, valószínűleg a 11 gyerekes családra akarta gyújtani a házat. Az egyik kislány meg is égett.

Volt a helyszínen egy kislány, akinek felületes, könnyebb égési sérülései voltak, de őt nem kellett kórházba szállítani – mondta az Origónak Győrfi Pál a mentősök szóvivője.

A korábban említett három embert azonban igen.

A mentők a segélyhívást követően 5 mentőautóval mentek a helyszínre, sajnos két ember életét már nem lehetett megmenteni, három sérültet szállítottunk kórházba: egy három év körüli kislányt, és két nőt. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek, a helyszínen megkapták az állapotot stabilizáló, életmentő helyszíni ellátást, és utána azonnal kórházba vittük őket Győrbe, Veszprémbe és Szombathelyre – mondta Győrfi Pál.

Forrás: Police.hu

Megkeresésünkre korábban a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Dávid Gyula elmondta, hogy hozzájuk a lövöldözés után két ember került, a meggyilkolt férfi 40 éves felesége, illetve a nő 3 éves kislánya. Utóbbit továbbszállították, de csak az után, hogy ellátták az életveszélyben lévő kislányt, és stabilizálták az állapotát. A 40 éves nőt, aki szintén súlyos állapotban került hozzájuk, megműtötték, de valószínűleg további műtétek várnak rá.

A 3 éves kislány életveszélyes koponyasérüléssel került be a győri kórházba az idegsebészetre, ahol agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Most is a gyerekintenzíven kezelik, lélegeztetőgépen van. Az életveszélyen még most sincs túl.

A 22 éves lányt a szombathelyi kórház intenzív osztályán kezelik, állapota súlyos, életveszélyes.

A 11 gyerek közül tehát kettő életveszélyben van, és egy harmadik is megsérült a tűzben. Egy kisebb, óvodás korú gyereke van még a családnak. Őt ma várták az óvónők, helyette azonban a család egy nagyobb gyereke ment be, és sokkos állapotban mesélte el az igazgatónőnek, hogy mi történt.

A kisebb gyerekekre egyelőre a nagyobb testvéreik vigyáznak, látják el őket.

A 22 éves lány szerelme támadt rá a családra. Minden bizonnyal féltékenységből. Az osztrák férfi Bécsben élt, ahogy a lány is, és ahová a férfi korábban többször is kivitte magához a család gyerekeit. A helyiek szerint nagyon szerette őket.

Többen is azt mondják, féltékenység állhat a támadás mögött. És azt, hogy a lány az után ment haza szüleihez, hogy a férfival Bécsben összeveszett. Ide nem sokkal később az osztrák férfi is követte őt. Ezután történt a tragédia, amiről itt írtunk részletesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK