EP-választásnak nem volt még ekkora tétje

2019.01.11. 08:19

Európai parlamenti (EP-) választásnak ekkora tétje még nem volt, mint idén, felfokozott a hangulat a voksolás előtt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornán.

A miniszter elmondta:

egyértelműen a bevándorlás van a középpontban, ezt mutatják a felmérések, emellett pedig az EU előtt álló történelmi kihívások közül a bevándorlási válság továbbra is a legveszélyesebb.

Az európai polgárok az EP-választást használhatják fel, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy a bevándorlást ellenző vagy támogató politikai pártoknak adnak lehetőséget Európa jövőjének alakítására – magyarázta, hozzátéve: Magyarországon az emberek erről már többször véleményt mondhattak.

Szijjártó Péter szerint Magyarországon két párt van, amely ellenzi a bevándorlást – a Fidesz és a KDNP – , a többi

gyakorlatilag aláírt Soros Györgynek, és feliratkoztak a bevándorlást támogató pártoknak a platformjára.

Szijjártó Péter beszélt arról is: a hagyományos pártpolitikai családok közötti határvonalak átalakulnak, és már inkább ügyek, elsősorban a bevándorlás mentén húzódnak. Mind a bevándorlást ellenző, mind pedig az azt támogató pártok nemzetközi együttműködésre törekednek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

A külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy a bevándorlást ellenző kormányokkal szembeni tüntetésekre Európa középső és déli, délkeleti részén egy időben, azonos módon, hasonló külsőségek között kerül sor.

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy

jelenleg az európai uniós intézményrendszer minden szintjén a bevándorlást támogató erők és vezetők vannak többségben.  

A kormány ezt meg akarja változtatni, hogy minden szinten a bevándorlást ellenző erők legyenek többségben, és erre leghamarabb az EP esetében van lehetőség. Ez stratégiai cél Európa és az európai polgárok biztonsága visszaadásának és az európai keresztény kultúra megőrzésének érdekében – mondta Szijjártó Péter.