Tőről metszett bevándorláspárti politikát folytat az ellenzék

2019.01.12. 17:18

A Fidesz szerint a magyar ellenzéki pártok tőről metszett bevándorláspárti politikát folytatnak. Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlamentben minden migránspárti előterjesztést elfogadtak, és a magyar Országgyűlésben is gátolták, ellenezték a Stop Soros törvénycsomagot, a műszaki és jogi határzárat.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy négy hónappal az uniós választások előtt tisztán látszik a választás tétje: a bevándorlást ellenzők és az azt támogatók állnak szemben egymással. A parlamentben vagy az egyik, vagy a másik kerül többségbe. Hozzátette, hogy Magyarországon is ez a tétje a választásnak.

A 2019-es EP-választás sorsdöntő lehet az unió életében, ekkor a 27 tagállam minden választópolgára véleményt mondhat a legfontosabb sorskérdésben: a bevándorlásban.

Az ellenzéki képviselők egy kottából játszanakForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz programja Deutsch Tamás szerint világos: az unió külső határait meg kell védeni, oda kell vinni a nehéz sorsú embereknek szánt segítséget, és nem az unió területére kell invitálni az embereket. Emellett azoknak a illegális migránsoknak, akiknek elutasítják a menedékkérelmét, el kell hagynia az unió területét.