A gazdasági igazgató is elhagyta a Jobbik süllyedő hajóját

2019.01.12. 09:17

Új gazdasági igazgatót nevezhet ki a Jobbik, miután Schön Péter, aki az elmúlt években felügyelte a párt igen zűrös pénzügyeit, lemondott posztjáról - írja a Magyar Idők.

A lap információ szerint a megbízott gazdasági vezető jelenleg Simonné Szigetvári Katalin, a személyi változást pedig múlt héten közölte a pártvezetés a Jobbik még megmaradt tagságával.

A Népszava úgy tudja, Schön magánéleti okokra hivatkozva mondott le, s távozásának nincs köze az Állami Számvevőszék által kiszabott korábbi büntetéshez, sem a párt anyagi helyzetéhez vagy választási szerepléséhez.

A Magyar Idők ezzel szemben úgy értesült, hogy a lemondásnak igenis köze lehet a párt megkérdőjelezhető anyagi ügyeihez, az adóhatóság által elrendelt nyomozáshoz az N1TV-n átfolyatott feketepénzek, valamint a Simicska Lajostól érkező, Szabó Gábor pártigazgatón átmenő, a Jobbik kasszájába befizetett milliók miatt.

Szabó Gábor és Schön Péter éppen távozik Simicska Lajostól egy tavalyi találkozót követőenForrás: Origo

Lapunknak azt írta Schön Péter, hogy a lemondása nincs összefüggésben az ÁSZ vizsgálatával, lemondási szándékát már augusztus 30-án jelezte a pártnak.