Tordai Bence, a nullaszázalékos támogatottsággal rendelkező Párbeszéd nevű párt országgyűlési képviselője egy eléggé zavaros hangvételű interjút adott a Mandinernek. Ebből kiderült, hogy a botrányhőst játszó majdnempolitikus nem rendelkezik igazi világképpel, csupán mártírt akar faragni magából, de még a saját bevallása alapján sem jött össze ez neki. A legfontosabb dolognak azt tartja, hogy Soros-Alinsky és Popovics-módszerekkel megdöntse a kormányt, az egy picit sem érdekli, hogy a Párbeszédet gyakorlatilag senki sem támogatja. Az interjú legfelháborítóbb része az volt, amikor a magát politikusnak képzelő Tordai az állítólagos „szerénységéért" pozitív színben próbálta meg feltűntetni a tömeggyilkos kommunista diktátort, Rákosi Mátyást, meggyalázva ezzel a kommunista terror áldozatainak emlékét.

A Mandiner újságírójának azon felvetésére, hogy az IDEA közvélemény-kutatása szerint nem változott a pártok támogatottsága az erőszakos jellegű ellenzéki tüntetések hatására, azt válaszolta a baloldali országgyűlési képviselő, hogy nem volt elvárás a tüntetésektől az ellenzék népszerűségének az emelkedése. Felvetődik a kérdés, hogy akkor mi értelme volt a demonstrációknak?

Tordai BenceForrás: MTI/Mohai Balázs

Szerinte csupán az fontos, hogy a mások által nullaszázalékosra mért pártját, a Párbeszédet az IDEA háromszázalékosra mérte, amitől neki megerősödött az önbizalma.

A Mandiner azt is megkérdezte tőle, hogy a kormánydöntéshez a Popovics- vagy inkább a Soros-Alinsky módszert választaná-e?

Tordainak a Popovics-módszer a szimpatikusabb, de bevallotta, nem tudja, hogy mi a tartalmi különbség a kettő között, de azért szerinte Alinsky felvetéseit is alkalmazni kell.

Majd elmondta, hogy polgári engedetlenségi akciót kell indítani, viszont a konkrétumokról egy szót sem beszélt.

Az MTVA székházában történt ellenzéki vandálkodással és bohóckodással kapcsolatosan kifejtette, hogy ő és a többi ellenzéki képviselő mártírt akart faragni saját magából, de ez még szerinte sem jött össze nekik.

Aztán Schiffer András volt országgyűlési képviselőjét, az LMP egykori elnökét szidta. Ebből megtudhattuk, hogy Schifferrel nincs beszélő viszonyban, állítólag nem is köszönnek egymásnak.

A Mandiner munkatársának azon felvetésére, hogy Tordai és a többi ellenzéki képviselő a folyamatos bohóckodása, többek között a cöfcöfcöf jellegű beszólások nem teszik-e őt és a kollégáit – a Jobbik 2010 utáni szerepléséhez hasonlóan – nevetségessé, azt válaszolta, hogy nem.

Ezután következett az interjú legnevetségesebb része.

A Párbeszéd majdnempolitikusa szerint az ő nullaszázalékos pártja legitimnek számít, míg a különböző felmérések alapján 50-60 százalékos Fidesz nem. Ezt a szélsőbaloldali német filozófus, Jürgen Habermas elméletével próbálta meg igazolni, sikertelenül.

Tordai véleménye alapján, mivel a 2018-as országgyűlési választásokon 680 ezren szavaztak a Liberálisok és a kisebb szélsőbaloldali pártok által is támogatott MSZP-Párbeszéd listájára, ezért ő 700 ezres felhatalmazással rendelkezik, a Fideszre szavazó több mint 2,8 millió ember pedig nem számít.

Ez ám a logikai okfejtés! Később a balliberálissá váló, csupán az antiszemitizmusát és a cigányellenességét megtartó Jobbiknak kezdett el udvarolni.

Látszólag már az antiszemitizmus és a cigányellenesség sem zavarja a szó minden értelmében zöld képviselőt.

Ezt követően megdicsérte Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselőt, amiért a Soros György által pénzelt Magyar Narancsnak adott interjújában teljes ellenzéki összefogást javasolt, a Gyurcsány-féle DK-tól a Jobbikig bezárólag. Mirkóczki szerint már a tavalyi választások előtt össze kellett volna fogjon az ellenzék. Ezzel természetesen Tordai is egyetért. 

Azzal kapcsolatosan, hogy a Jobbik látszólag nem akar közös listát a baloldallal az európai parlamenti választásokra azt felelte: nem is az EP-választásokon van a lényeg, hanem az önkormányzatin.

Ezzel tulajdonképpen elismerte, hogy az ellenzék számára óriási kudarc lesz az EP-választás.

Az interjú leghosszabb részében a miniszterelnök hivatalának és egyes minisztériumoknak a Budai Várba történő költözését kifogásolta. Gyomorforgató módon a téma kapcsán Magyarország tömeggyilkos kommunista diktátorát, Rákosi Mátyást kezdte el méltatni, mert szerinte Rákosi az állítólagos szerénysége miatt nem költözött a Várba.

Tordainak úgy tűnik, még mindig nem világos, hogy Orbán Viktor nem költözik a Várba, csupán a munkahelye lesz ott.

Azzal a ténnyel, hogy a véreskezű diktátor dicséretével megsértette a kommunista terror áldozatainak az emlékét, egyáltalán nem törődött, az áldozatokat meg sem említette!

Kiderült, hogy Tordai Bence még azt sem tudja, hogy 1945 előtt a Sándor-palota volt a mindenkori magyar kormányfő hivatala, a Várnak a magyar történelemben betöltött szimbolikájával pedig a legkisebb mértékben sincs tisztában.

Általános műveltségből tehát egyesre vizsgázott a kamupolitikus.