Kunhalmi Ágnes ajtófutása és Vadai Ágnes sírástettetése - és amit még nem láttunk

2019.01.13. 14:52

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit. Bangóné, aki elmondja, hogyan tettessék magukat áldozatoknak, mert az „k.rva erős kép” lesz, utána meg arról beszél sírást imitálva, hogy elborzad, hogy a gyerekei majd így látják. Abban a helyzetben, amit éppen ő kreált, amit ő hazudott, amit korábban – tudtán kívül – felvett Bősz Anett liberális képviselő telefonja. És Bősz Anett tudtán kívül, hiszen ő meg nem tudta, hogy kell kikapcsolni egy mobiltelefont. A hamis hangon sipítozó Szél Bernadett. A sírást tettető Vadai Ágnes. A pribékek által hatszor agyonvert, megkínzott és többször ki is végzett Varjú László, aki még mentőt is szerzett magának, majd nyolc órával később sértetlenül pöffeszkedett az ATV stúdiójában. A jobbikos bohóckodó, Jakab Péter alázatos engedelmeskedése a baloldali jelenetrendezőknek. Hadházy Ákos, a Pókember és a néhány perccel későbbi Gregor Samsa (Kafka bogárrá változott főhősére utaltunk). És ha már főhős – van a Hír TV-nek egy hasonló című műsora (Főhős), Apáti Bence, a Magyar Idők főmunkatársa vezeti. Ebben legutóbb két színészkedővel foglalkoztak, Kunhalmival (ő tényleg színésznőnek készült, de kirúgták a Főiskoláról az első felvételi fordulóban) és Vadaival. Olyan apró, hihetetlenül tanulságos részleteket is láthatunk az ellenzéki bohóckodásról, amit eddig még nem.

Jöjjön két harcos, akik sokáig egy pártban nyomultak, majd szétmarta őket a politika gyomorsava, ám ha az Oscar-díjra hajtanak, összenő, ami összetartozik. Alakításaik inkább citromdíjasok, de nézzük ezt el nekik. Hősködő hősnőink, a két Ági, Vadai és Kunhalmi, az MTVA ostromlói” – ezekkel a gondolatokkal vezette fel a Főhős legújabb adását Apáti Bence.

A műsor azt dolgozza fel, hogy a két politikus pályafutása az MSZP-ben indult, később Vadai kiválásával ugyan útjai különváltak, de a mostani ellenzéki összeborulás ismét összehozta őket.

Itt tudja megnézni a Főhős legújabb adását:

Aki végignézi az adást, az megajándékozza magát Kunhalmi Ágnes emlékezetes MTVA-s alakításának, a Mission Impossible-be ágyazott ajtónak futásának újabb jeleneteivel. A 38:35-től kezdődő részben a következő párbeszéd hangzott el Szél Bernadett, ex-LMP-s parlamenti képviselő és a szocialista politikus között, miután utóbbi földre került, saját magától. 

  • Szél: Istenem Ági! Segítsetek.
  • Kunhalmi: Az Istenit! De nagyot tud lökni az úr az ajtón. Csak az ajtót akartam megfogni, de (sóhajtozás) úgy látszik, nincs szerencsém ezekkel a lendületes...
  • Szél: Ági, akarsz beszélni a kamerába, vagy inkább nem?
  • Kunhalmi: Hát, mit mondjak. Egyszerűen megpróbáltam az ajtót nyitva tartani, de az úr olyan lendülettel tolta vagy lökte vissza rám, hogy a saját... 
  • Szél: Ági, megsérültél?
  • Kunhalmi: Hát a térdemet ütöttem le, de nem komoly. 

De érdemes egy kicsit figyelni a dialógusra, egy fél mondat eddig többnyire elsikkadt:

„az úr olyan lendülettel rúg... tolta vissza rám vagy lökte vissza rám”

Nagyot akar mondani, erőszakot, rúgták, tolták, de aztán megijed, hogy pontosan látszik a felvételen, hogy ilyen nem történt, hiszen Kunhalmi el sem éri az ajtót. Így gyorsan visszakozik.

(Kunhalmi persze később azt is megbánta, hogy azért nem hazudott valami erősebbet, és szerényen azt mondta, semmi komoly, mert aztán bekötötte a térdét. Pontosabban nem a térdét, hanem kívülről, a farmerját. Azaz, nem a térde, hanem a farmerja sérült meg.)

És ha már új részletek: a képviselők hasra fekvése előtt is tanulságos monológ hangzik el, ki más is mondhatná, mint a nullaszázalékos Párbeszéd Tordai Bencéje, a baloldal egyik legszánalmasabb figurája: (a háttérben a DK-s Oláh Lajos igazgatja őket, a földön fekve pedig alázatosan hajtja végre a balliberális politikusok diktátumait a jobbikos Jakab Péter – engedelmeskedése mintegy jelképe az egész Jobbiknak, ahogy Gyurcsányéknak gazsulálnak.)

Tordai Bence:

„Igen, ez itt egy kicsit focista tempó, próbálunk itt egy illusztrációt alakítani, hogy nagyjából mindenki lássa, érezze, hogy miről van szó. Milyen az, amikor egyenruhások előtt fekszenek ellenzéki képviselők a földön.”

(A képen természetesen nincsenek egyenruhások.)

Így színészkednek tehát. Pontosan olyan sikerrel, mint ahogy ellenzéki képviselői munkájukat végzik.