Bosszúból ölhetett a káptalanfai gyilkos

2019.01.14. 10:43

Csütörtök este Wolfgang M. Bécsből Magyarországra autózott, hogy kibéküljön szerelmével, a 22 éves O. Szabinával. Nem így történt. Az 57 éves férfi összeveszett a lány családjával. Felgyújtotta a házukat, aztán rálőtt a lányra, de szerelme anyjára és a 3 éves húgára is, az apját pedig meggyilkolta. A férfi ismerőse azt mondta az oe24.at hírportál újságírójának, úgy érezte, hogy a lánnyal együtt mindent elveszített, ezért támadhatott a családra, majd magával is végzett.

Wolfgang M. jómódban élt. Mérnökként végzett, biztosítási ügynökként dolgozott. Bécs kertvárosi negyedében van egy családi háza, és egy piros kabrió Corvette-t vezetett. Volt felesége, de már éppen válófélben voltak, amikor megismerkedett a 22 éves magyar nővel. 

Amikor O. Szabinával is megromlott a viszonya és a nő elköltözött tőle, állítólag "teljesen bekattant", mert úgy érezte, hogy mindenét elvesztette.

Gyújtogatott, lövöldözött

Az osztrák férfi a múlt héten támadt rá szerelmére és annak családjára Káptalanfán. Felgyújtotta a házukat, amelyben 9-en voltak bent, aztán lelőtte az 52 éves O. Sándort, a nő apját. Később többször rálőtt O. Szabinára és annak 3 éves húgára, valamint az anyjára is.

Forrás: MTI/Varga György

A kislányt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelik, a főigazgató főorvos szerint vannak olyan jelek, amik bizakodásra adnak okot.

A kislány mélyaltatásban van, és vannak apró, arra utaló jelek, amelyek bizakodásra adnak okot. A fejét ért sérülés nagyon súlyos, és ilyenkor mindig az a kérdés, működik-e majd az agya. Folyamatosan vizsgáljuk a pupilláját, a reflexeit, amelyek szerencsére a sérült oldalon is kezdenek visszajönni. A lövedék, amely a mellkasán érte és áthaladt a testén, nem okoz neki nagyobb problémát" – mondta dr. Tamás László János a Blikknek.

O. Szabina anyját a veszprémi kórházból átvitték a fővárosi Szent János kórházba, ahonnan információink szerint a saját felelősségére már hazaengedték. A 22 éves nőt Szombathelyen kezelik. Az ő állapota stabil, de még nem tudják kihallgatni a rendőrök.

Amint az állapota engedi, kihallgatjuk az ügy körülményeiről. Felvettük a kapcsolatot az osztrák kollégákkal, akik mindenben a segítségünkre lesznek – mondta Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ahogy azt már megírtuk, az 57 éves osztrák férfi csütörtök este támadt rá szerelme családjára, majd öngyilkos lett. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK