Újabb jogsértést követtek el az ellenzéki politikusok

2019.01.14. 19:25

Újra jogsértést követtek az ellenzék provokáló politikusai. Korábban az unió adatvédelmi rendelét hagyták figyelmen kívül, a balliberális provokátor Szél Bernadett és Hadházy Ákos ma visszaélt képviselői mandátumával, és a közmédia dolgozóinak személyiségi jogait vette semmibe.

Ma újra jogsértés követett el a balliberális ellenzék két tagja, Szél Bernadett és Hadházy Ákos is. Az MTVA közleménye szerint ismét visszaéltek képviselői mandátumukkal.

Azt írják, hogy Támadó fellépésükkel megzavarták a közmédia működését, illetve nem vették figyelembe a közmédia dolgozóinak személyiségi jogait, akik nem járultak hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róluk. Az emberi méltóságot és az abból fakadó személyiségi jogokat ugyanis mindenki köteles tiszteletben tartani.

A közlemény azt írja, hogy a két ellenzéki politikus azzal a szándékkal érkezett az MTVA székházába, hogy átadják kérvényüket és beszéljenek a vezérigazgatóval.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett sokadszor szegnek szabálytForrás: MTI/Marjai János

Kérésüket a közmédia teljesítette, a kérvényt átvette az MTVA képviselője, Papp Dániel vezérigazgató pedig személyesen mondta el álláspontját az országgyűlési képviselőknek. Annak ellenére, hogy kérésüket teljesítette a közmédia,

a képviselők indokolatlan jelenlétükkel megnehezítik, akadályozni kívánják a napi működést.

Az MTVA továbbra is fenntartja azt az álláspontját, mely szerint tiszteletben tartja az országgyűlési képviselőket megillető jogokat, ugyanakkor feladatának ellátása érdekében következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy munkavállalóinak a zökkenőmentes és nyugodt munkavégzést biztosítsa.

Sokadszor szegnek szabályt

Ahogy az Origo is megírta, Az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik az Európai Unió adatvédelmi rendelete.

Ezt tavaly sértették meg a provokáló ellenzékiek, akik ellen több mint 160 feljelentés érkezett.
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta, hogy az ellenzéki képviselők MTVA-székházból történő internetes közvetítései miatt a visszaélés személyes adattal bűncselekmény merülhet fel, ami a jogellenes adatkezelésnek egy büntetőjogi aspektusa.