A migránspárti balliberálisok aktívak maradnak az EP-kampányban is

2019.01.15. 22:44

 Bakondi István, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában beszélt arról, hogy a migránspárti liberális erők aktívak maradnak a következő hónapokban is.Az unió vezetése káros döntéseket akar átnyomni az EP-választásokig.

A kormány arra számít, hogy a liberális erők aktivitása - ami megnyilvánult utcai tüntetésekben, médiatámadásokban - az elkövetkező hónapokban is folytatódni fog - mondta Bakondi István, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György kiemelte, hogy a májusi Európa parlamenti választás tétje nagy: a kérdés, hogy marad-e a parlament jelenlegi összetétele, vagy a bevándorlást ellenzők kerülnek többségbe. Mindez hatással lesz az Európai Bizottság összetételére is.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, a kampányban mindent megtesznek, hogy Magyarországon és Európában is elmondják, mi zajlik Európában és milyen veszélyei vannak, ha a mostani politika folytatódik.

Migránsok várakoznak Görögországban - IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Bakondi György felhívta a figyelmet arra is, hogy az európai vezetés még a választás előtt igyekszik visszafordíthatatlan helyzetet létrehozni. Erre példa a kvóta, valamint a migránsvízum is. Céljuk, legálissá tenni az illegális migrációt, hogy minél könnyebben és minél nagyobb számban növeljék a beérkező migránsok számát - mondta Bakondi György a műsorban.