Saját tavába, barátjával ment fürdőzni a jég alá szorult bárdudvarnoki férfi

2019.01.15. 08:44

Gyakran megmártózott saját 1 hektáros tavában az a Somogy megyei férfi, aki a hétvégén jégpáncél alá szorult és megfulladt. Egyik barátjával indult el úszni, biztosítókötél és megfelelő öltözet nélkül. A tűzoltók méterekre a léktől találtak rá a holttestére.

Egyelőre nem tudják, mi okozta a halálát, lehet hirtelen szívgörcs vagy akár az is, hogy a jég alatt elsodródott, és nem talált vissza a lékhez időben– írja ma reggeli cikkében a Bors Sz. Tiborról, a sokak által követett az Élet Iskola mozgalom alapítójáról. 

A lap úgy tudja, a férfi nem egyedül volt azon a végzetes napon, amikor lement a tóra, majd léket vágott a jégen, hogy megmártózzon a vízben. Egyik jó barátja is vele volt. Ő értesítette a tűzoltókat, amikor a férfit elsodorta a víz.

A búvárok is csak megfelelő felszereléssel és öltözékben mernek a jeges vízbe merülniForrás: Kováts Dávid - KÖTÉL Egyesület

Ketten merültek a jég alá, de csak egyikük tudott feljönni, ő kért segítséget. A búvárok biztosítókötél segítségével alámerültek, a léktől sugár alakú körökben vizsgálták át a területet, körülbelül 28 méterre találták meg a holttestet – mondta a Borsnak az önkéntes tűzoltók, a Kötél Egyesület egyik munkatársa.

A két férfi ráadásul mindenféle biztonsági felszerelés, kötél és búvárfelszerelés nélkül merült a jeges vízbe, ami életveszélyes vállalkozás.

A Somogy megyei Bárdudvarnokon értetlenül állnak Sz. Tibor halála előtt. A férfi életigenlő életmódja miatt népszerű volt a településen, és az interneten is. Természetközeli filozófiáját sokan követték, 18 ezren szerették a mozgalmát.