Közös közleményt adott ki az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., amelyben azt írják, joggal való visszaélés az, amit az LMP-ből kilépett képviselők megvalósítanak a közmédia épületeinél. Egyúttal arra szólították fel őket, tartsák be a jogszabályokat. A közmédia jogsértést elszenvedő munkatársai nem hagyják annyiban a politikusok sértegetését, büntetőfeljelentést tesznek az ügyben

"Olcsó kommunikációs trükk, hogy amit magad csinálsz, azzal vádold meg az ellenfeleidet. Ezzel az eszközzel élve terjesztenek hazugságokat és követnek el törvénysértéseket a randalírozó képviselők, továbbá rágalmazzák, sértegetik, mindennapi munkájukban folyamatosan akadályozzák a közmédia munkatársait" - ezekkel a kezdősorokkal adott ki közleményt a közmédia, mi az álláspontjuk azzal kapcsolatban, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők ismét ostrom alá vették a kunigundai épületet.

Írásukban hangsúlyozták, hogy ma délelőtti sajtótájékoztatójukon hazugságokkal vádolták meg a közmédiát, és ismételten megsértették a közmédia több munkatársának személyiségi jogait. "Tették mindezt annak ellenére, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője világosan, egyértelműen e cselekményt törvénytelennek minősítette" - írták, utalva az ellenzéki képviselők által előszeretettel használt Facebook live-ozásra. 

Kifogásolták, hogy

Szél és Hadházy tekintélyes életúttal rendelkező vezetőket, családapákat minősítettek olyan stílusban, amely még az útszéli kocsmákban sem elfogadható.

Hozzátették, hogy ez a magatartás meglátásuk szerint

méltatlan, nemcsak egy országgyűlési képviselőhöz, de bármely, magát európainak tekintő polgárhoz is.

Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. közleményében kiemelte, hogy tiszteletben tartják az országgyűlési képviselők jogait és véleményüket, ugyanakkor visszautasítják "azt a hangnemet, alpári stílust, amellyel folyamatosan megsértik a közmédia minden jó szándékú, munkáját tisztességesen végző munkatársát." Szélék ezúttal sem úszták meg a büntetőfeljelentést, hiszen a közmédia jogsértést elszenvedő munkatársai megtették az ez irányú lépéseket. megkérjük az érintett képviselőket, hogy miközben a jogszabályok betartását követelik, aközben maguk is tartsák be a jogszabályban foglaltakat. Úgy látják, hogy 

immár sokadik alkalommal visszaélnek képviselői jogaikkal, visszaélnek képviselői igazolványukkal, folyamatos és folytatólagos jogsértést követnek el.

Ezért közleményük végén megkérték a politikusokat, tartsák be a jogszabályokat.

A közmédia szerint Szél Bernadett és Hadházy Ákos ismét politikai nyomásgyakorlásra használta képviselői igazolványátForrás: Facebook

Nemcsak a közmédia akadt ki

Ahogy beszámoltunk róla, hétfő délután több képviselőtársuk keményen bírálta őket a DK és MSZP közeli Hírklikknek, mondván, korábban abban állapodtak meg, az ilyen akciók közösek lesznek. A portál arról számolt be, hogy

a politikusok akciója zavart okozott az ellenzéki együttműködésben.

A Hírklikk által megszólított képviselők legfőbbképpen azt kifogásolták, hogy az ex-LMP-sek senkit sem értesítettek, senkivel nem egyeztettek produkciójukról. "Még azoknak sem szóltak, akik velük együtt részt vettek a decemberi akcióban" - tették hozzá. 

A kommentelők sem kímélték Szélék újramelegített próbálkozását, és meg valósággal szétszedték őket. "Ez egy szánalmas vergődés. Nemcsak unalmas, hanem végtelenül hiteltelen is. Hogyha ennyire képes a jelenkori hazai ellenzék, akkor nagy baj van" - írta egyikük.