Az egyik ellenzéki portál értesülései szerint több képviselőtársuk keményen bírálta őket, mondván, korábban abban állapodtak meg, az ilyen akciók közösek lesznek. A kommentelők meg valósággal szétszedték az LMP-ből viharosan távozó politikusokat. "Ez egy szánalmas vergődés. Nemcsak unalmas, hanem végtelenül hiteltelen is. Hogyha ennyire képes a jelenkori hazai ellenzék, akkor nagy baj van" - írta egyikük. 

Nem aratott osztatlan sikert (sőt, semmilyet) a két ex-LMP-s országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos magánakciója az ellenzéki képviselőtársaik körében. Hétfőn délután a politikusok visszamentek a köztévéhez balhézni. A mutatvány harmatgyengére sikerüledett, szövetségeseik kiborultak.

Nem tartották be a megbeszélteket

A Hírklikk (korábban Sztárklikk) nevű, jellemzően Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának, illetve az MSZP-nek az álláspontját hirdető portál megkeresett több ellenzéki képviselőt Szélék lépése kapcsán. A lap arról számol be, hogy

a politikusok tegnapi próbálkozása a megkérdezett képviselők szerint zavart okoz az ellenzéki együttműködésben. 

Legfőbbképpen azt kifogásolták, hogy az ex-LMP-sek senkit sem értesítettek, senkivel nem egyeztettek produkciójukról. "Még azoknak sem szóltak, akik velük együtt részt vettek a decemberi akcióban" - tették hozzá. Az "ellenzéki pártok képviselői" éppen azért sem örültek a hétfői történésnek, mert Szél és Hadházy rendszeres résztvevői az ellenzék megbeszéléseinek, ahol az a megállapodás született, hogy "az ilyen horderejű akciók közösek lesznek." Volt olyan ellenzéki képviselő, aki úgy fogalmazott a Hírklikknek, hogy az LMP társelnökei kompenzálni akarnak a tavasszal elmaradt összefogás miatt, ráadásul független képviselőként nehezebb nyilvánossághoz jutni, de tőlük is elvárható lenne a korrektség. Persze, a valódi gond az, hogy nyilván ők is tudják, mennyire kínos a közvélemény szemében Hadházyék produkciója.

A Facebookon is osztották őket

Az ex-LMP-sek több posztot is közzétettek akciójukról, és lépten-nyomon a Facebook live segítségével közvetítették a történteket. Szél egyik bejelentkezéséből kiderült, hogy Hadházyval a köztelevízió épületében éjszakáztak, azonban kedd délelőttre feladták a küzdelmet, és sajtótájékoztatót tartottak az épület előtt. Érdemes megvizsgálni, hogyan értékelték virtuális követőik a történteket. 

Ez egy szánalmas vergődés. Nemcsak unalmas, hanem végtelenül hiteltelen is. Hogyha ennyire képes a jelenkori hazai ellenzék, akkor nagy baj van...

- mondta el röviden-tömören a véleményét egy hozzászóló a felmelegített performanszról Szél oldalán. 

Forrás: Facebook

Hadházy Facebook-oldalán egy másik hozzászóló is hasonló álláspontra helyezkedett, meglátása szerint a független képviselők alaposan túllőttek a célon. 

Forrás: Facebook

"Azon még nem gondolkodott el a senkit sem képviselő asszony, hogy amíg horribilis összegű javadalmazásért csinálja a fesztivált, addig mások sokkal kevesebbért keményen dolgoznak?" - érkezett a teljesen logikus kérdés, ezúttal az egykori LMP-s női társelnökhöz.

Forrás: Facebook

Nem kell sokat lefele görgetni Szél falán, hogy egy újabb kritikus hozzászólásra bukkanjunk. A kommentelő azzal vádolta meg az ismételten az MTVA-ban turnézó képviselőket, hogy ötperces negatív hírnévért, szereplésért képesek elhanyagolni családjaikat.

Forrás: Facebook

Hadházy Ákos és Szél Bernadett már decemberben is élen járt a bohóckodásban az MTVA épületében. Előbbi az internetes mémekben mint Pókember lett ismert, miután megpróbált felmászni egy lépcső korlátján.

Hadházy mint Pókember

Szél Bernadett pedig már akkor is folyamatosan Facebook-élőzött. Ő közvetítette például a világnak Kunhalmi Ágnes ajtónak rohanását, amiben a szocialista képviselőnő fájdalmas farmersérülést szenvedett.