Több mint 1 milliót fizet egy nyugdíjas, amiért megkarcolt 15 autót

2019.01.16. 10:29

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárást rendelt el annak az idős nőnek a büntetőügyében, aki tavaly tavasszal és nyáron 15 autót rongált meg Pécs kertvárosában.

Egy nő 2018 tavaszától többször mondogatta már, hogy az otthonához közeli járdán a parkoló autók miatt nehéz gyalogolni.

Egyszer még egy éppen parkoló autóssal is összeveszett.

– olvasható a Baranya Megyei Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Egy tavaszi napon úgy döntött, bosszút áll, amiről mi is írtunk. A nyomozók augusztus 9-én fogták el a pécsi Táncsics Mihály utcában a 69 éves asszonyt, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Egy biztonsági kamera is felvette, hogy mit csinált, amit nemcsak tavasszal, hanem egy nyári napon is megtett. A kulcscsomójával végighúzta azoknak az autóknak a motorháztetőjét, amelyek mellett elment. Azokét is, amelyek egyébként szabályosan parkoltak, és el lehetett menni mellettük.

Az idős asszony 15 autót rongált meg, amivel több mint 1 millió forint kárt okozott.

Mivel a nő vállalta a kár megtérítését, amihez az autósok is hozzájárultak, az ügyészség úgynevezett közvetítői eljárásra utalta a büntetőügyet. Ha ez eredményes lesz, és a nő valóban kifizeti az autók javíttatását, nem lesz büntethető, és az ügyészség megszünteti majd eljárást.