Gyárfás Tamás nagy bajban: döntő hangfelvételeket talált a rendőrség

2019.01.16. 08:42

A Farkasréti temető egyik síremlékében rejtegették azokat a hangfelvételeket, amelyek Portik Tamás és Gyárfás Tamás évek alatt rögzített beszélgetéseit tartalmazzák, kiváló hangminőségben. A felvételek megerősítik azt, hogy az egykori szocialista médiavállalkozó gyanúsítható Fenyő János megöletésével – írja a Magyar Idők. 

Ahogy azt az Origo is megírta, Portik vagy emberei az elmúlt 20 évben kisteherautónyi hangfelvételt rögzítettek. 2017-ben különválogatták a Gyárfással folytatott beszélgetéseket a többitől – tudta meg a Magyar Idők. A nyomozás adatai szerint azért, hogy megzsarolják Gyárfás Tamást. Az MSZP egyik volt tagozatvezetője – akit D.I.A monogramon említ a Pesti Srácok – úgymond „tárolási díjat” kért a felvételekért. Ő német–magyar kettős állampolgár, akit Portik egyik pénzkezelőjeként nevezett meg a Heti Válasz még 2012-ben.

A hangfelvételek tartalma megerősíti a Gyárfás elleni alapos gyanút – írja a Magyar Idők a nyomozásra rálátók alapján. Eszerint a bukott szocialista médiavállalkozó 21 éve megbízta Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Portikot azzal gyanúsítják, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat, húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

Az újabb hanganyag súlyos csapás Gyárfásra, ez ugyanis sokkal jobb minőségű és sokkal több beszélgetést tartalmaz, mint az, amely alapján tavaly meggyanúsították. Akkor Gyárfás azzal védekezett, hogy a felvétel vágott és helyenként érthetetlen. Az új hanganyag azonban teljesen egyértelmű. 

A hanganyagok lefoglalása nyomán vált érthetővé Ibolya Tibor fővárosi főügyész korábbi nyilatkozata, aki egyebek mellett azt mondta január elején a PestiSrácok-nak a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról: Soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben, mint jelenleg. Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, és az én véleményem szerint ez az ügy el fog jutni a vádemelésig.

A Magyar Idők szerint a kisteherautónyi hangfelvétel a teljes technológiai választékot felöleli az orsós magnetofonszalagoktól, a floppykon és CD-ken át a digitális hangrögzítésig.

A hanghordozók értékelése és elemzése hónapokig tartó munkát jelent a szakembereknek, de segítségükkel totális áttörés is elképzelhető az 1990–2000-es évek maffiabűnügyeiben. Pontosan kirajzolódhat, hogy kik voltak az olajbűnözés haszonélvezői a szervezett bűnözők, illetve a politikusok közül és a pártok üzleti holdudvarából – írja a Magyar Idők.