Képviselő is lesz Hollik István kormányszóvivő

2019.01.16. 15:21

Hollik István kormányszóvivő kapja meg a tavaly tavaszi parlamenti választáson a kormánypártok országos listájáról a parlamentbe kerülő Hirt Ferenc mandátumát. A képviselő tavaly december 6-án halt meg - jelentette be közleményében a Fidesz.

Hollik István kormányszóvivő kapja meg a tavaly december 6-án elhunyt Hirt Ferenc mandátumát. Korábban a Fidesz-KDNP nem nevezte meg, hogy kinek adja a mandátumot, ezért automatikusan Csizi Péter kapta meg, azonban ő nem vállalta a képviselőséget. Csizi nyilatkozata azonban csak akkor lép hatályba, amikor a képviselő a mandátumot megszerzi, azaz az NVB keddi döntése jogerőre emelkedik.

2015-2018 között volt már országgyűlési képviselő

Hollik István 1982. január 23-án született. 2004-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Karán tanári diplomát szerzett. 2008-ban a Budapesti Corvinus Egyetem – Századvég Politikai Iskola képzésén szerzett diplomát. 2018-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi- és Államtudományi Karán folytatja tanulmányait.

Hollik István a kormányszóvivőség mellett parlamenti képviselő is leszHirling Bálint - Origo

2003-ban lépett be az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségbe (IKSZ), amelynek 2005-től alelnöke, majd 2013 és 2015 között elnöke. 2010-2012 között politikai tanácsadó a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. 2012-2015 között politikai tanácsadó az Emberi Erőforrások Minisztériumában. 2015-2018 között országgyűlési képviselő a KDNP frakcióban. 2018-ban a Fidesz-KDNP frakciószövetségi szóvivője volt, majd pedig december 1-től kormányszóvivő. 

Hollik: Valódi tétje van az EU-választásnak

Az európai parlamenti választásnak most először mindenki számára van valódi tétje, nekünk magyaroknak egy óriási esély lehet arra, hogy megfékezzük a bevándorlást és az európai együttműködés jövőjét a számunkra elfogadható irányba mozdítsuk el - minderről Hollik István beszélt az Origónak adott interjújában. A kormányszóvivő közölte, hogy a magyar kormány továbbra is határozottan ellenzi az illegális bevándorlást. Szólt arról is, hogy a budapesti tüntetések finoman szólva nem voltak spontánok, az ellenzék pedig bolsevik módszereket idéz.