Az EU durván fenyegeti és zsarolja a bevándorlásellenes országokat

2019.01.20. 14:27

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint az unió durván fenyegeti és zsarolja a bevándorlásellenes országokat, és meg akarja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat.

A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az EP csütörtöki döntése egyértelművé tette, hogy Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat. A felháborító és elfogadhatatlan politikai akciót az uniós alapjogokkal foglalkozó éves jelentésnek álcázták. Abszurd, hogy a jelentés eleve leginkább a migránsok és bevándorlók jogairól szól, és alig ejt szót az uniós polgárok jogairól. Így nem szól például arról, hogy az unióban hogyan érvényesülnek a nemzeti kisebbségekhez tartozók egyéni és kollektív kisebbségi jogok- nyilatkozta Deutsch Tamás. Szerinte a jelentésből egyértelműen kiolvasható, mi az elképzelése a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli politikának az Európa felé áradó tömeges illegális migránsáradattal, és a bevándorlással kapcsolatban.

Deutsch Tamás, EP-képviselő.Fotó: Polyák Attila - Origo

Világos és egyértelmű, hogy azt várja el az EU valamennyi tagállamától, hogy alapvető emberi jognak fogadja el a bevándorlást, miközben az EU tagországainak majdnem egyharmada nem fogadta el az ENSZ migrációs paktumát,

amely ugyanezt rögzítette - fogalmazott a magyar EP- képviselő. Megjegyezte, az EU emellett azt várja a tagállamaitól, hogy könnyítsék meg a migránsvízumok kiadását, hozzanak létre legális migrációs útvonalakat, és támogassák a migrációt segítő Soros-szervezeteket. A jelentésben kimondták, hogy csak a migránsokat befogadó országokat tartják demokratikusnak és jogállaminak, de azokat, amelyek nem akarnak befogadni migránsokat, nem tartják sem jogállamnak, sem demokráciának. Ez egyszerűen abszurd állításokat, kötelezettségeket, zsaroló politikai elvárásokat megfogalmazó dokumentum, amely teljességgel elfogadhatatlan - szögezte le Deutsch, aki hozzátette, hogy ezzel az EP bevándorlástámogató többsége nyíltan politikai nyomást gyakorol a bevándorlásellenes országokra. Megjegyezte azt is, hogy az EP bevándorláspárti többsége nem írhatja felül a tagállamok szuverenitását, így a magyar emberek döntését sem.

Mali migránsok érkeznek EurópábaForrás: NurPhoto/Paolo Manzo/NurPhoto/Paolo Manzo

A magyar emberek többször is egyértelműen döntöttek, azaz nem akarnak bevándorlóországban élni - idézte fel a politikus. Emlékeztetett, hogy az EP-nek az uniós alapjogok érvényesüléséről szóló előterjesztését a Fidesz-KDNP EP-képviselői elutasították, de a bevándorláspárti ellenzéki pártok képviselői megszavazták azt, két másik előterjesztéssel együtt. Ezek egyike megháromszorozná, 1,8 millió euróra emelné a költségvetésben az illegális bevándorlást segítő álcivil szervezetek támogatását, a másik pedig bevándorláspárti politikai gyakorlat kialakításához kötné az uniós fejlesztési források kialakítását.

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2019 májusi európai parlamenti választás tétje, hogy bevándorláspárti többség lesz-e újra az EP-ben, vagy a bevándorlásellenes erők kerekednek felül a brüsszeli testületekben.