Füstgránátot gyújtott meg a Momentum EP-listavezetője

2019.01.20. 16:51

Cseh Katalin tiltott pirotechnikai eszközt használt, ezért eljárás indul ellene - derült ki a Momentum nevű viccpárt EP-listavezetőjének vasárnapi Facebook-bejegyzéséből. Nem ez az első eset mostanában, hogy a XXI. századiságot hirdető párt tagjai agresszív magatartást tanúsítanak egy-egy ellenzéki megmozduláson.

"Megmotoztak és eljárást indítottak ellenem tegnap a rendőrök, mert fél órával korábban egy üres réten meggyújtottam egy füstszórót" - osztotta meg a hírt Cseh Katalin közösségi oldalán vasárnap.

Teljesen feleslegesen füstölőzött

A terjedelmes írásból kiderült, hogy több „momentumos barátjával” részt vett tegnapi, csúfos kudarcba fulladt ellenzéki felvonuláson. Bár Cseh kifejezetten jó hangulatúnak, és békésnek tartotta a rendezvényt (amin egyébként megtámadták az ECHO TV stábját), ennek ellenére szükségesnek érezte, hogy

magasba emeljen egy füstölőt.

Az meg még inkább érthetetlen, hogy posztjában elismerte, mindezt egy fotó kedvéért tette: 

Nem dobtam el, nem volt a közelemben senki, akit zavarhattam volna, nem támadtam rendőrre, egyszerűen csak feltartottam egy kép erejéig.

Nem ez az első eset, hogy ellenzéki politikusok a külvilágnak játszanak, legutóbb Tordai Bence nyilatkozta azt a Mandinernek, hogy jobban szerette volna, ha a biztonsági szolgálat tagjai "megtépázzák" az MTVA-székházban, mert így jobb fotók készülhettek volna.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (balra) sállal takarta el az arcát az egyik decemberi tüntetésenForrás: Facebook

A viccpárti listavezető azt állítja, hogy amikor hazafelé tartott, a rendőrök körbeállták és közölték vele, hogy a korábbi attrakciója miatt "szabálysértési vétséget követhetett el, ezért levélben küldenek majd idézést a bíróságra" Cseh hosszasan taglalta, mennyire méltánytalan dolog történt vele, egy dolgot azonban egészen biztosan nem vett figyelembe, amikor megfogalmazta posztját: a szabálysértési törvényt. Ugyanis a jogszabály kerek-perec kimondja, hogy aki megszegi a pirotechnikai termékek felhasználására vonatkozó előírásokat, az szabálysértést követ el. A bíróság majd mérlegeli, hogy mennyiben meríti ki az agresszív cselekmény ezt a kategóriát, és ennek tudatában dönt a hogyan továbbról. Az ügy azért lehet módfelett kellemetlen Cseh számára, mert - leírjuk újra - 

ő a Momentum európai parlamenti listájának vezetője.

Kérdés, mennyire fogadják jól a brüsszeli bürokraták az ilyen jellegű tevékenységet. 

Egyre agresszívabb a Momentum

Nem ez volt az első eset mostanában, amikor a Momentum azt a képet mutatja magáról, hogy bármit meg lehet tenni. Fekete-Győr András, a párt elnöke füstbombával dobta meg a rendőröket az egyik decemberi, agresszivitásba hajló demonstráción. A történtek miatt eljárás indult ellene. Donáth Anna, elnökségi tag főnökéhez hasonlóan ugyanezzel az eszközzel operált, a rendőrök nem díjazták a dolgot, ezért előállították .

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK