Kunhalmi Ágnes megmutatta, hogyan kell dacolni a valósággal

KUNHALMI Ágnes; TÓTH Bertalan
Budapest, 2018. június 17. Tóth Bertalan megválasztott elnök és Kunhalmi Ágnes megválasztott választmányi elnök a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusán Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. június 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus úgy gondolja,  óriási siker kerekedett a tegnapi ellenzéki tüntetésből. Eléggé egyedül maradt véleményével, de ez látszólag nem zavarja őt. Valósághajlítás szocialista módon.
Vágólapra másolva!

Azt lehet mondani, hogy nagyjából közmegyezés övezte a tegnapi ellenzéki tüntetés végkimenetelét: ez bizony baromi nagy kudarc volt, hiszen korábban a szervezők és tüntetők jóval nagyobb célokat tűztek ki, mint a kora esti hazamenetel. Az alábbi sajtókommentárok születtek a szombati megmozdulások kapcsán:

  • index.hu: "A budapesti demonstráció szervezői arra gondolhattak, hogy ha kevés ember több helyen gyülekezik, majd a város különböző pontjairól vonul egy irányba, többnek látszik és több helyen tudja felhívni magára a figyelmet. Ez nem igazán jött be."
  • 24.hu: "takaréklángon pislákol egyelőre az országos tüntetés, egyelőre csekély az érdeklődés."
  • 444.hu: "Ez nem annyira jött be, ehhez nem volt elég erő. Mivel Pest több pontján egyszerre gyülekeztek a tüntetők, és különböző útvonalakon közelítették meg a helyszínt, a korábbi rendezvények látványos vonulása is elmaradt."
  • Pesti Srácok: "A Kossuth téren ezúttal elmarad a Világmegváltó Forradalom, aminek oka lehet az is, hogy az egyre fogyatkozó tüntetők elvesznének ott, a kicsiny Clark Ádám téren viszont még néhány száz ember is tömegnek tűnhet."

Példátlan módon valamiben egyetértés alakult ki a balliberálisok és a jobboldal között, de ez az állapot csak az MSZP sajtótájékoztatójáig tartott.

Óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk! - kommentálta Kunhalmi Ágnes, szocialista országgyűlési képviselő Tóth Bertalan MSZP-elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján vasárnap. A politikusnak ezt azzal sikerült megindokolnia, hogy olyan települések vettek részt a tüntetéseken, ahol régóta nem történt semmilyen megmozdulás.

Ezzel visszajött a remény! - hangoztatta Kunhalmi, aki mintha egy kicsit elhajlította volna a valóságot.

Tóth Bertalan MSZP-elnök és Kunhalmi Ágnes, szocialista országgyűlési képviselő. Tüntetést értékeltek. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Tóth Bertalan sem akart kimaradni a jóból, és Kunhalmi után bejelentette, hogy az MSZP a demonstrációk legaktívabb résztvevője.

Már csak az a kérdés, mit szólnak a szövetséges ellenzéki pártok a szocialista politikusok szerepléséhez.