A Facebook megint cenzúráz, most Sneider feleségének náci karlendítését akarják eltitkolni

2019.01.21. 16:27

A televízió egyik munkatársa a közösségi oldalán posztolta a Hír TV azon cikkét, amelyben beszámoltak arról, hogy Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének a felesége náci karlendítéssel pózolt. Ezt követően a Facebook RTL Klubhoz közel álló cenzorai eltávolították a posztot a Hír TV oldaláról és rövid időre még a televízió munkatársát is kitiltották a Facebookról. Az eset kapcsán felvetődik annak a gyanúja is, hogy a cenzorok így akarják népszerűsíteni a balliberálissá váló, de az antiszemitizmusát és cigányellenességét megtartó pártot, abból a célból, hogy létrejöjjön az európai parlamenti választásokra egy közös bevándorláspárti Jobbik-Gyurcsány lista. 

Ahogy az Origo beszámolt róla, a Hír TV birtokában került egy videofelvétel, amin az látható, hogy Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak kétszer is dolgozó jogász a hitleri köszöntéssel, azaz náci karledítéssel pózolt a fotósoknak a pár esküvőjén, amire három évvel ezelőtt került sor.

Összeállításában a Hír TV megmutatta a vőlegény esküvői ültetési kártyáját is, amelyen Sneider keresztneve helyett szkinhed beceneve, a Roy olvasható.

Miután a televízió vasárnap esti híradójában bemutatta a felvételt, az egyik munkatársuk a közösségi oldalán posztolta a hírt.

Ezt követően a Facebook cenzorai eltávolították a posztot a Hír TV oldaláról és rövid időre még a televízió munkatársát is kitiltották a közösségi oldalról.A Facebook azzal indokolta döntését, hogy „nem felel meg közösségi alapelveinek".

A televízió így kommentálta a durva cenzúrát: „Egyszerre érthetetlen és felháborító a közösségi oldal cenzorainak elfogadhatatlan lépése, hiszen a Hír TV nem népszerűsített náci eszméket. Éppen ellenkezőleg, a Hír TV arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a magyar közéletben vannak olyan szereplők, akik magukhoz közelinek érzik a nemzetiszocializmust."

Sneider Tamás és feleségeForrás: MTI - HírTV

Véleményük alapján: „Bár a Facebook lépése megerősítette a Hír TV azon törekvését, amelyet a magyar közéletben felbukkanó, elfogadhatatlan megnyilvánulások ellen tesz, felmerülhet az a gondolat is, hogy a közösségi oldal a Jobbikot védve döntött a Hír TV posztjának törlése mellett."

Erre valószínűleg azért kerülhetett sor, mert az RTL Klub cenzorai így akarják népszerűsíteni a balliberálissá váló, de az antiszemitizmusát és cigányellenességét megtartó pártot, abból a célból, hogy létrejöjjön a májusi európai parlamenti választásokra egy közös bevándorláspárti Jobbik-Gyurcsány lista.

Az RTL Grouppal összefonódott cég emberei cenzúrázzák a Facebook-ot

Néhány hónapja az Origo megírta: augusztusban terjedelmes cikkben buktatta le „véletlenül" (valójában büszkélkedni akartak) Soros György blogja (a 444) a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy ugyanaz a Bertelsmann a tulajdonosa, mint a német kormány migránsbarát politikáját teljes gőzzel támogató RTL-csoportnak, aminek tagja a Magyarország kormányát durván bíráló RTL Klub is.

A bevándorláspárti spekuláns pénzelte balliberális blognak nyilatkozott az az ember, aki saját bevallása alapján néhány kollegájával a magyar nyelvű Facebook moderálásáért (értsd: cenzúrázásáért) felel.

A Facebook logója.Forrás: AFP/JONATHAN NACKSTRAND

A közösségi oldal a tavalyi választási kampányban az Origo két migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét is letiltotta, majd annak az M1-nek nyilatkozó svédországi magyar nőnek a videóját is, aki – saját bevallása alapján – a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt költözött haza 40 év után.

Aztán Lázár János, Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt.

Az Origo és Lázár János tiltakozása után a Facebooknál megijedtek, és kivették a Bertelsmann-cég kezéből a miniszter és lapunk cenzúrázását.

Olyan mélyenszántó bölcsességekre jöttek rá például (amire a Bertelsmann cégének emberei nem), hogy hírértékű, hogy mit mond egy miniszter.

KAPCSOLÓDÓ CIKK