A baloldal nem becsülte a munkát, és agyonadóztatta a béreket, a Fidesz-KDNP kormányzása óta jobban megéri dolgozni - mondta Böröcz László, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden, miután a Központi Statisztikai Hivatal közzétette: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben.

Mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája, és folyamatosan nőnek a bérek - hangsúlyozta. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt több mint egymillió embert tettek munkanélkülivé, és az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, megakadályozva ezzel a bérek emelkedését - mondta Böröcz László, hozzátéve, hogy a magas infláció miatt a fizetések vásárlóértéke folyamatosan romlott. A közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egyhavi keresetet is elvettek - jegyezte meg.

Nagyobb értéke van a munkának

A Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók, és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több, mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.

A baloldali pártok megpróbálják rehabilitálni a Jobbikot

Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint három évvel ezelőtti esküvőjén náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége, Böröcz László kérdésre egyebek mellett azt mondta, hogy a baloldali pártoknak óriási felelősségük van abban, hogy megpróbálják rehabilitálni a Jobbikot.