Szabadulása után a közelébe költözött férje gyilkosa

Vágólapra másolva!
Kétségbeesett akcióba kezdett egy asszony, miután férje gyilkosa visszaköltözött a szomszédságába. Úgy érezi, hogy a rendőrök jobban védi a gyilkost, mint őt és családját – írja a Bors a StoryTrenderre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A 45 éves Helen Hill férjét 2002-ben, karácsonykor ölte meg brutálisan Stuart Pickett.

Az agresszív gyilkos annyira összeverte a 30 éves David Irwint, hogy minden csontja eltörött, súlyos agykárosodást szenvedett, melybe a helyszínen belehalt.

Irwint a tetoválásáról tudták csak azonosítani.

A most 32 éves Pickett azonban

jó magaviselet miatt tíz év után szabadult 2013-ban, ám szabadulása után is szigorúan ellenőrizték. Hivatalosan élete végéig hetente kellene jelentkeznie a rendőrségen, ám az életfogytig tartó próbaidőt módosította a bíróság. Februártól így Pickett mindenféle felügyelet nélkül ismét szabadon járkálhat, és senki se fogja ellenőrizni, hogy mit csinál.

A gyilkosa ráadásul mindössze egy kilométerre költözött az özvegytől, és annak 21 éves lányától, akik nagyon tartanak a férfitól.

Az asszony ezért aláírás gyűjtésbe kezdett, mellyel azt szeretné elérni, hogy továbbra is figyeljék férje gyilkosát, és, hogy ne engedjék közelükben élni. Egyelőre semmi sem tiltja Pickettnek, hogy Hillék közelébe lakjon, akár a szomszédjukba is költözhetne, ha úgy tartaná kedve. A börtönpszichológus szerint ugyanis Pickett társadalomba való sikeres visszailleszkedésének kulcsa az, hogy a saját családjával lehessen, ismerős, otthoni környezetben.

Az asszony petícióját már több mint tízezren írták alá.

– mondta.