Az anyja, Balla Irma meggyilkolásával tévesen megvádolt Schönstein Sándor átolvassa a mostani jegyzőkönyveket. Azt mondja, alig várja, hogy anyja gyilkossági pere lezáruljon. Ez a nap, úgy tűnik, egyre közelebb van, már az utolsó szakértői véleményeket ismertetik a mai tárgyaláson Nyíregyházán – tudta meg a Blikk.

Találkoztam már azzal az emberrel, akit anyám megölésével vádolnak. Úgy gondolom, ő egy notórius bűnöző, több tucat bűncselekménnyel a háta mögött, aki nem fél hideg fejjel elkövetni a legborzalmasabbat, ha az érdeke azt diktálja. Az ítéletkor a szemébe fogok nézni, de már most tudom: a miértekre nem kapok választ. Sem arra, miért kellett anyámnak meghalnia, sem arra, miért tett vallomást, majd miért vonta vissza. Csak azt kívánom, hogy anyám gyilkosa élete végéig maradjon a rácsok mögött – ezt mondta a Blikknek Balla Irma fia.

Schönstein SándorForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A férfi állítja: ez az ügy kettétörte az életét.

„Odalett a méltóságom, az egészségem és a karrierem. Évekig nem találtam normális állást: hiába végeztem informatikusként, még az állásinterjúra sem hívtak be, amikor meglátták a nevem. Korábban sem voltam nagy csajozós, de a velem történtek még zárkózottabbá tettek.”

Balla Irma Fideszes képviselőt brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg 2007-ben. Egy feszítővassal több mint hússzor fejbe ütötték. A holttestet fia, Sándor találta meg.

A nyomozás során tanúként hallgatták ki, majd egy év múlva kommandósok törtek rá, hogy őrizetbe vegyék. Már tartott a bírósági tárgyalás, amikor az ügy jelenlegi vádlottja beismerő vallomást tett, ám Sándort csak 2013 szeptemberében, 23 hónap után engedték el.Balla Irma fiával korábban készült hosszabb interjúnkat itt olvashatja.