Puzsér, az üvöltöző politikai kalandor

2019.01.24. 10:43

Apáti Bence műsorvezető a HírTV Főhős című műsorában Karácsony Gergely után Puzsér Róbert humorista főpolgármester-önjelölt botrányhős életútját dolgozta fel. Puzsér az, akinek „programja” egyetlen mondatból áll, és még ezzel is van esélye arra, hogy ő legyen a baloldal jelöltje. 

Losonczi Kata szerkesztő úgy jellemezte Puzsér Róbertet: rá mindenki úgy emlékszik, mint egy ordító, másokat ledaráló emberre.

Puzsér RóbertForrás: Facebook

Deák Dániel politológus kifejtette, hogy Puzsér Róbertnek semmilyen politikai tapasztalata nincsen, egyfajta botrányhősként viselkedett az elmúlt időszakban. Így természetesen semmilyen városvezetési jártassága sincs, annak ellenére, hogy főpolgármester szeretne lenni.

Fogalma sincs arról, hogy kellene egy több milliós fővárost irányítani.

- mondta Deák Dániel.

Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa szerint Puzsér csak okoskodik, és jelenleg politikai outsiderkedőből beállt félig politikusnak. Az újságíró megjegyezte, hogy a botrányhős nem egy integráló személyiség.

Szerintem az alkata, a karaktere – ez a depresszív, nyugtatózó, nagyon aktív,  nagyon agresszív – nem biztos, hogy saját szavazókat tud motiválni.

Balról jött és balra tart

Puzsér balról jött, de ott kakukktojás volt, és bár néha úgy tűnt, jobboldalra mégsem tévedt át soha - idézte fel a botrányhős előéletét Apáti Bence.

A műsor bemutatta Puzsér első televíziós szereplését, amely során a botrányhős a szoci-liberális MTV-ben szerepelt egy beszélgetős műsorban, olyanok társaságában mint Para-Kovács vagy épp Soros blogjának szerzője, Szily László.

Ezután volt egy újabb elhalt próbálkozása az Anettka-féle Budapest TV-ben, ahol elvileg az értelmiséget akarták pukkasztani, de ahogy a műsorban mondták „Puzsér még a Budapest TV-nek is sok volt.”

Puzsér ellentmondásosságáról mindent elmond, hogy elvileg elhányja magát a bulvártól, de több ilyen jellegű műsorban is szerepelt. Még egy "Szelfi" című valóságshow-ba is elment.

A Hírtv irányváltását követően beállt a Simicska táborba, ahol még saját műsort is kapott, de a Szabadfogás című műsor állandó vendége is volt.

Ebben az időben Vona Gáborral is nagyon összebarátkoztak, többek közt közös műsort is készítettek, mióta Vona videóblogger lett.

Apáti Bence felidézte Puzsér Huth Gergellyel megrendezett vitáját, ahol újfent kitűnt Puzsér Róbert egyik fő tulajdonsága:

Arról győzött meg mindenkit, hogy ha kiderül, hogy nem elég felkészült és elfogytak az érvei, akkor azt hangerővel és arroganciával igyekszik kompenzálni.

Jelenleg pedig Budapest főpolgármester-jelöltjének jelentkezett be, egy egymondatos programmal.

Horváth Csaba Puzsér Róbert Karácsony GergelyForrás: Origo/MTI

Mindenhol elmondja a „Sétáló Budapest” koncepcióját, azaz hogy ő a belvárosi gyaloglás híve és azt támogatná főpolgármesterként. Azonban egy alkalommal ezzel is csúnyán lebukott, ugyanis egy interjúra mégiscsak autóval ment. 

Íme a teljes adás: