Sneider Tamás beismerte, hogy ajakrepedést okozott egy cigány embernek

Sneider Tamás
Vágólapra másolva!
„Tizenkilenc évesen, nyolc napon belül gyógyuló ajakrepedést okoztam egy börtönviselt maffiózónak, aki történetesen cigány származású volt” – ezekkel a sorokkal reagált a Jobbik elnöke arra, hogy a média egy újabb náci botrányát tárta fel. A politikus leelpeleződött: fiatalon egy bottal verte szét egy mozgássérült, cigány férfi arcát. Sneider Tamás most éppen azzal próbálja megmagyarázni a történteket, hogy egy bűnöző esett áldozatul támadásának.
Vágólapra másolva!

Szerdán reggel - több más sajtótermékkel egyetemben - beszámoltunk róla, hogy a Sneider Tamás fiatalon egy bottal verte szét egy mozgássérült, cigány férfi arcát. Mindezidáig a Jobbik elnöke nem reagált a hírre, azonban délután teljesen váratlanul bejegyzést tett közzé a témában, amelyben elismerte, valóban megvert egy cigány férfit, aki sérülést szenvedett az akció következtében.

- írta a jobbikos politikus vallomásában, amelyből az olvasható ki, hogy

Sneider szerint az ügy el van intézve annyival, hogy egy börtönviselt maffiózó volt az érintett.

Magyarán a jobbikos politikus most éppen azzal próbálja megmagyarázni a történteket, hogy egy bűnöző esett áldozatul támadásának. Ahogy az eddigi védekezései, ez is finoman szólva eléggé ingatag lábakon áll: a hatályban lévő jogszabályok nem tesznek különbséget, hogy valakit büntetett előéletűként, vagy nem büntetett előéletűként vertek meg, mind a két eset kimerítheti a bűncselekmény kategóriáját.

Sneider Tamás fiatalkorában Royként, az egri szkinhedvezérként tündöklött, felnőttkorában a magyar parlament tagja lett. Kísért a múlt Forrás: Ripost

A történetben számos érdekesség van, ezek közül talán a legfontosabb, hogy mindezt egy egri szkinhed banda fejeként tette. 1991-ben társaival egy cigányembert vertek össze, aki éppen a helyi moziból kifelé tartott, az

indokuk csupán annyi volt, hogy az illető roma származású volt. Mivel a férfi mozgássérült volt, nem tudott elmenekülni

a helyszínről, így a Jobbik elnöke és nyolc társa földre teperte, és botokkal, kábeldarabokkal kezdte el ütni, aminek következtében súlyos sérülést szenvedett.

Náci botrány náci botrány hátán

A náci botrányok sorát Szávay István nyitotta meg, akiről tavaly novemberben előkerült egy felvétel, amelyen egy zsidó nő megverésével dicsekedett barátai társaságában. Az eset hatalmas port kavart, így a politikus a közvélemény nyomására közösségi oldalára azt írta, december 31-ei hatállyal lemond képviselői mandátumáról. Ennek azonban a mai napig nem tett eleget. Az újabb antiszemita botrányt a Hír TV a vasárnap esti hétórás híradójában robbantotta ki, amikor egy olyan felvételt tett közzé, amelyen Sneider Tamás felesége náci karlendítéssel pózolt esküvőjükön. A két évvel ezelőtt készült anyagon az látható, ahogy a párt képviselőcsoportjának jogásza kétszer is a hitleri mozdulatokat tett, a násznép meg lelkesen hejehujázott. A Jobbik elnöke ezt azzal igyekezett megmagyarázni, hogy csupán szórakoztak és poénkodtak az egybegyűltek, amikor kart lendítettek. A jelenetsor nyilvánosságra kerülését követően kedden késő este újabb anyag látott napvilágot, amelyen a jobbikos pártelnök arról beszélt, hogy még mindig jobb, ha valaki muszlim vallásra tér át, mint ha zsidóra. Nem lett vége a szériának: szerda este a Ripost írta meg, hogy a jobbikos politikus egy szkinhedbanda vezetőjeként bottal verte szét egy mozgássérült férfi arcát.