Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kijelentette: a Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust. Ennek érdekében egy közös bevándorláspárti EP-listát is megalkothatnak.

A Miniszterelnökség vezetőjét a Kormányinfón kérdezték a Sneider Tamás Jobbik-elnökkel kapcsolatban a napokban megjelent, rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményekről szóló hírekről.

Gulyás Gergely miniszter és Hollik István kormányszóvivő Kormányinfó sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. január 24-én.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el – mondta Gulyás Gergely azzal összefüggésben, hogy Sneider egy mozgáskorlátozott, roma származású embert brutálisan bántalmazott, csupán annak a származása miatt.A miniszter kifejezetten elrettentőnek nevezte ezt a botrányos eseményt.

Azt is megemlítette, hogy az antiszemita Szávay István, aki egy zsidó származású nő megverésével dicsekedett, még mindig a Jobbik országgyűlési képviselője.

A baloldal egyébként teljes mértékben elnézi a Jobbiknak a rasszizmust és az antiszemitizmus, egy közös bevándorláspárti EP-lista létrehozása érdekében.