Leukémiás kislánynak ajánlaná fel a Jószolgálati-díj nyereményét

2019.01.24. 20:52

Jószolgálati-díjra jelölték a darányi nyugdíjast, Butor Józsefnét, amiért a helyi nyugdíjas egyesület vezetőjeként már számtalan falubelinek segített. Csaknem 800 jeölt közül választották ki a díj lehetséges nyertesei közé, amelyre január 31-ig lehet szavazni. Az asszony a nyereményből egy leukémiás kislányt szeretne támogatni. 

 A nyugdíjas asszony már több mint 20 éve segít a darányiaknak. 

Szegény családból származom, sokat nélkülöztem. Ezért is fontos számomra az, hogy másokon segítsek. Nem hallottam erről a díjról és azt sem tudtam, hogy a darányiak jelöltek az elismerésre. Nagy meglepetést okoztak és amikor megtudtam, akkor a családtagjaimat, barátaimat, ismerőseimet arra kértem, hogy szavazzanak rám."
- mondta el a Sonline-nak Butor Józsefné.

Az asszony ott segít, ahol csak tud: bevásárol mások helyett, vagy éppen kiváltja a gyógyszereiket. De volt már olyan is, hogy valakinek tűzifát hordott be a házba.

„Ha az utcán kérnek tőlem 300 forintot, akkor adok. Nem sok a nyugdíjam, összesen 65 ezer forint, de beosztom és megélek belőle. Jó érzés, hogy tudok segíteni másokon, ezért pedig nem várok köszönetet. Általában a darányiaknak segítek, de előfordult az is, hogy más falvakból kértek segítségét, például a méltányossági nyugdíjemeléssel kapcsolatban vagy az Erzsébet pályázatban."

Butor Józsefné ruha-és élelmiszeradományt is szerzett a falubelieknek, több segélyszervezeten keresztül. Az asszony elmondta azt is, hogy nyerni szeretne, de nem maga miatt, a pénz ugyanis nem érdekli. 

Van egy hét éves leukémiás kislány a településen és neki szeretném felajánlani a fél millió forint nagy részét, ezzel támogatva az ő gyógyulását"

A versenyben szavazni január 31-ig lehet a http://www.joszolgalatdij.hu/ oldalon.