Négyszer hátba szúrt egy férfit, egy másikat, egy orvost egyszer hasba Pécsen

Vágólapra másolva!
Az akkor 17 éves késelő 2015-ben barátaival Pécs belvárosában ivott, mikor hajnalban úgy döntöttek, hogy bemennek egy diszkóba. Itt belekötöttek a kint beszélgető, dohányzó fiatalokba. „Mit nézel? Kaphatsz egyet, ha akarsz valamit!” – ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el. Először egy 23 éves férfira támadtak rá. Leütötték, majd mikor a földre került, körbeállták, rugdosták és ütötték. Az egyik támadó, egy 17 éves fiú pedig egy kést vett elő, és négyszer hátba szúrta a földön fekvő férfit. Ezután az őt védeni igyekvő másik férfit is megszúrta. 
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves orvostanhallgató, aki pár nappal korábban vette át diplomáját, lépett oda és próbált segíteni a földön fekvő, vérző férfin. Közben kérte a támadókat, hogy hagyják abba a verést. Erre

a 17 éves fiú őt is hasba szúrta, majd a kést egy közeli virágágyásba dobta, és elmenekültek.

A mentősök a két férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Mindketten csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradhattak életben. Az egyik férfinél maradandó fogyatékosság alakult ki.


A rendőrök fél nap alatt elfogták a támadókat. A késes fiú a kihallgatáson azzal védekezett, hogy

ők nem akartak bántani senkit. Azt mondta, hogy rájuk támadtak, ők csak védekeztek. Közölte, ő csak azért szúrt, mert azt hitte, meg akarják ölni.


A bekért kamerafelvételek és a tanúk vallomásai azonban ennek ellentétét bizonyították. Vádat emeltek ellenük, a tárgyalásuk ma folytatódik.