Gulyás: Nem jelent biztonsági kockázatot a Huawei

Gulyás Gergely
Budapest, 2018. november 28. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nem jelent semmilyen biztonsági kockázatot a Huawei, és semmilyen hazai fejlesztésből sem zárják ki a céget - mindezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője mondta annak kapcsán, hogy nemrégen Lengyelországban őrizetbe vették a kínai cég egyik munkatársát kémkedés miatt.
Vágólapra másolva!

Nem lát biztonsági kockázatot a Huaweiben a magyar kormány – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A kínai óriáscég egy munkatársát nemrég kémkedés vádjával vették őrizetbe Lengyelországban, ami miatt az ország még azt is megfontolja, ne tiltsa-e ki a Huawei-termékeket a közszférából. Ennek kapcsán kérdezték a Miniszterelnökség vezetőjét.

Gulyás Gergely: Nem jelent biztonsági kockázatot a Huawei Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás azt mondta: a magyar hatóságoknak az a feladata, hogy ha hasonló gyanú van, lépjenek fel, és ha valaki bűncselekményt követ el, tartóztassák le. Nincs semmilyen előterjesztés a kormány asztalán ,ami arról szólna, hogy a Huaweit kizárnák az 5G hálózat fejlesztéséből.