Csak egy szendvicsért indult el Borza Ferenc teológushallgató a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumából szerda este, amikor bekövetkezett a katasztrófa. A fiatal fiú szobáról szobára járt, hogy a társait mentse. 

„Azonnal éreztem a füstszagot, ahogy beléptem, de lángokat ekkor még nem láttam. Rossz érzés fogott el. Egymásra néztünk a lakótársammal, és egyből rohanni kezdtünk. Futottunk végig az emeleteken és dörömböltünk minden ajtón, és kiabáltuk, hogy meneküljön mindenki, mert tűz van. Ekkor már mindenhol füst gomolygott, lángokat viszont még mindig nem láttunk. Szerencsére végül kiértünk az épület elé – idézte fel a drámai pillanatokat a Blikknek Borza Ferenc.

A kollégiumból 80 diákot mentettek ki. Minden tanulót hazaküldtek, a vizsgaidőszakot elhalasztottákForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A kollégium második és harmadik emelete teljesen kiégett, a legtöbb szoba megsemmisült. Hatvan tűzoltó vett részt az oltásban, akik segítettek a diákoknak kijutni a lángoló épületből. A tűznek egy halálos áldozata van, a lap információi szerint ő nem az iskola egyik hallgatója volt, hanem egy vendég. 

A Károli Gáspár Református Egyetem felfüggesztette a vizsgaidőszakot a hittudományi karon, hazaküldte a diákokat, és gyorssegélyt adnak a szerdai tűzesetben érintett hallgatóknak – írja a Blikk. 

A kiégett kollégiumhoz Orbán Viktor is ellátogatott. A miniszterelnök felajánlotta, hogy a kormány átvállalja az épület felújításának költségeit.